Vrei sa traiesti o saptamana in atmosfera baroca? Sa cunosti arta care a dat nastere celor mai frumoase si fastuoase catedrale din lume? Sa te bucuri de eleganta costumelor de epoca, si de ce nu, sa plutesti in pasi de menuet? In perioada 22- 27 octombrie sunteti asteptati la Sibiu, municipiul care anul acesta a fost declarat oras baroc prin proiectul "Sibiu- Baroc Update". In perioada 22- 25 octombrie publicul larg este invitat sa ia parte la programul "Anotimp baroc la Sibiu" care are menirea de a imbogati agenda culturala a municipiului si de a oferi o mai buna cunoastere a perioadei Baroce in arte si in muzica, printr-o serie de manifestari artistice educationale.

Expozitii de pictura neo-baroc, de costume, seminarii, proiectii si evenimente muzicale vor avea loc in aceasta perioada in cele trei spatii: Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei Sibiu, Liceului de Arta Sibiu si Forumul Democrat German.

Organizat de Asociatia Culturala Acapella si finantat de AFCN, programul educational "Anotimp baroc la Sibiu" a luat nastere din necesitatea educarii localnicilor si a turistilor, pentru a recunoaste si aprecia corect valorile culturale baroce, care au adus celebritatea oraselor-cetati transilvanene.

La final de saptamana, in prezenta a numeroase personalitati din lumea artistica, socio-culturala, diplomatica si politica, vom redescoperi atmosfera specifica balurilor de altadata la "Bal baroc in Sibiu", organizat de Asociatia Culturala Acapella si sustinut de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, in cadrul proiectului :O lume polifonica".

"Bal baroc in Sibiu" va avea loc sambata 27 octombrie, de la orele 19.00, in Sala Oglinzilor a Forumului German si timp de doua ceasuri invitatii vor fi introdusi in atmosfera epocii baroce prin mai multe momente muzicale si de dans. Costumatia artistilor va fi de epoca iar invitatii vor fi indemnati sa poarte si ei macar un accesoriu reprezentativ perioadei baroce. Accesul in cadrul balului se va face exclusiv pe baza de invitatie.