Actorii George Mihaita si Costel Constantin au primit sambata cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului, in semn de recunoastere si pretuire pentru o viata daruita teatrului romanesc.

Cu aceasta ocazie primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a inmanat actorilor si "Placheta Bucurestiului", relateaza Agerpres.

"Incercam astazi, eu cred ca si reusim de ceva timp, sa aratam inca o data respectul si consideratia pentru tot ceea ce acesti doi oameni si multi altii au facut pentru bucuresteni, pentru romani in general", a declarat primarul general, care a precizat ca ii respecta pe cei doi mari actori.

Actorul Costel Constantin a spus ca cea mai mare bucurie a sa este ca timp de 50 de ani a facut ceea ce a iubit mai mult pe lume, "meseria sa de care este foarte mandru".

George Mihaita s-a aratat emotionat de primirea unei stele pe Aleea Celebritatilor.

"Nu mi-a batut mai tare inima niciodata decat imi bate acum cand vad pe cine am in jurul meu. Am impresia ca primul colt al stelei a aparut in 1970 odata cu replica: De ce ai dat, ma? L-as numi Lucian Pintilie. Pe al doilea il numesc Horatiu Malaele caruia ii datorez foarte mult. Al treilea colt al stelei ar fi colegii mei, tot Teatrul de Comedie. Al patrulea colt fara de care nu ar fi aparut aceasta stea sunt spectatorii mei, iar al cincilea colt se cheama Silviu Purcarete", a afirmat George Mihaita.

Totodata, cei doi actori au primit sambata cate o stea de aur din partea unei case de bijuterii.

La eveniment au fost prezenti actorii Ileana Stana Ionescu, rectorul UNATC Adrian Titieni, directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, Cristian Sofron, Emilia Popescu, Marin Moraru, George Ivascu.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care cuprinde stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, in parteneriat cu Primaria Capitalei, Walk of Fame a fost inaugurat in ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele unor mari personalitati - Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Stefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Marin Moraru si Iurie Darie, UNATC "I. L. Caragiale" si Horatiu Malaele.