România va fi reprezentată pentru a doua oară la Salonul de carte francofona de la Beirut, printr-un stand şi o serie de evenimente organizate de Ambasada României în Liban şi Institutul Cultural Român, cu sprijinul Asociaţiei România-Levant. Ajunsă la cea de-a XX-a ediţie, manifestarea va avea loc în perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2012, informeaza comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

Manifestarea este o bună ocazie pentru editorii din România să îşi prezinte ultimele apariţii. De asemenea, în cadrul Salonului de carte francofonă de la Beirut, la inițiativa Ambasadei României vor fi prezentate, pe data de 2 noiembrie 2012, activităţi pentru copii şi poveşti tradiţionale româneşti în limba franceză.

Invitatul de onoare al acestei ediţii al Salonului - al treilea ca amploare între manifestările dedicate, pe plan mondial, cărţii francofone - este Academia Goncourt. Şase dintre membrii săi vor fi prezenţi în cadrul salonului: Edmonde Charles-Roux (preşedinte), Tahar Ben Jelloun, Didier Decoin, Pierre Assouline, Bernard Pivot et Régis Debray.

Oraşul Beirut a fost desemnat de UNESCO capitala mondială a cărţii în 2009, având în vedere diversitatea sa culturală şi confesională, dialogul între culturi şi toleranţa, considerate exemple pentru regiunea Orientului Mijlociu.