Miercuri 17 octombrie 2012, la ora 19.30, in noua Sala Mica a TNB, va avea loc premiera oficiala a spectacolului coupe intitulat "Doi x Doi" - compus din piesele intr-un act "Tigrul" de Murray Schisgal si "Amantul" de Harold Pinter. Un spectacol regizat de Vlad Stanescu, in cadrul programului "Usi deschise pentru toti".

Doi X DoiFoto: TNB

Doua remarcabile cupluri actoricesti se confrunta cu doua povesti picante de iubire, scrise de doi cunoscuti autori dramatici contemporani.

Ii veti reintalni in ipostaze pasionale pe Maia Morgenstern si pe Mircea Rusu in textul lui Pinter si veti redescoperi noi valente ale talentului Amaliei Ciolan si al lui Marcelo S. Cobzariu, care dau viata cunoscutei piese scrise de Murray Schisgal.

Spectacolul pune intr-o ecuatie inedita doua surprinzatoare povesti de cuplu, dezvaluindu-ne atat nebanuitele fatete ale dragostei ce poate lua nastere in cele mai neasteptate imprejurari, cat si dificultatea de a mentine vie flacara pasiunii.

Un spectacol dulce-amarui, un veritabil "catastif al amorului" in varianta moderna, in care succesul e asigurat, in primul rand, de remarcabila performanta a actorilor. Scenografia este semnata de Ioana Creanga, iar miscarea scenica de Florin Fieroiu.

Lui Vlad Stanescu, regizorul spectacolului, i se datoreaza, printre altele, uimitorul balet al trapelor, asa cum a ramas in memoria noastra acel unic spectacol sceno-tehnic, din primavara anului trecut, care a pus in valoare virtutile scenei mari a TNB.