Astazi va fi vernisata expozitia „Cele mai frumoase carti din Romania” in cadrul standului Romaniei de la Tirgul International de Carte de la Frankfurt.

Prezentarea proiectului si a criteriilor care au stat la baza selectarii celor 32 de titluri finaliste ale primului concurs national de design de carte o va face chiar Uta Schneider, una dintre cele mai importante specialiste contemporane in book-design. Alaturi de Uta, despre proiect va vorbi si Adina Pasca, presedinta Asociatiei pentru Performanta si Cultura.

Cele 32 de titluri expuse la Frankfurt au fost alese din 97 de aplicatii, in urma unei jurizari la care au luat parte: Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Timotei Nadasan si Nicu Ilfoveanu. Lor li s-a alaturat Uta Schneider, in calitate de consilier si moderator al procesului de evaluare.

Expozitia de la Frankfurt va reveni la Bucuresti, unde va fi vernisata la UNA Galeria, pe 29 octombrie, ocazie cu care vor fi anuntati si cistigatorii competitiei, informeaza Headsome Communication.

Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania” este realizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).