Marele dramaturg romano-francez Matei Visniec, una dintre cele mai valoroase personalitati ale teatrului contemporan romanesc, recunoscut atat pe scena culturala franceza cat si pe cea romaneasca si internationala, va fi prezent la Institutul Cultural Roman in seara aceasta de miercuri, 10 octombrie 2012, de la ora 19.00, pentru a-si prezenta ultima aparitie editoriala, “Lettres d'amour à une princesse chinoise” (“Scrisori de dragoste pentru o printesa chineza”), un volum aparut anul acesta la editura Actes Sud, in prestigioasa colectie “Papiers”.

Potrivit ICR Paris, Matei Visniec va lectura in cursul serii dedicata literaturii si dramaturgiei romanesti pasaje din noul sau volum. De asemenea vor avea loc discutii cu publicul prezent pe marginea lucrarii aparute dar si pe marginea intregii opere a prestigiosului dramaturg si scriitor roman. Tema principala a serii este dragostea, ca valoare universala.

Pe marginea acestui subiect se vor exprima invitatii de onoare ai dramaturgului, Mustapha Aouar si Compania Gare au Théâtre. Cunoscuti experti in teatrologie, ca Mirella Patureau, sunt invitati sa discute despre trecutul, prezentul si viitorul teatrului romanesc si despre strategia de promovare a valorilor identitatii culturale romane prin intermediul teatrului, un domeniu in care Romania exceleaza.