În prezența autoarei, Ana-Maria Bamberger, care a sosit special de la Hamburg, va avea loc premiera spectacolului "10 Întrebari". Producătorul, Teatrul Anton Pann, propune un spectacol teatral al cărui text este scris de o autoare de origine română care trăiește și lucrează în Germania, un regizor, Adonis Filipi, din Albania, o scenografă, Jurate Racinskaite, din Lituania și o actriță din Pitești de la Teatrul Alexandru Davila, Luminița Borta. Premiera va avea loc vineri 12 octombrie, începând cu ora 19, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann din Ramnicu Valcea.

Spectacolul '10 Intrebari' de Ana-Maria BambergerFoto: Afis spectacol

Răspunzând la cele "10 Întrebări" ale unui interviu, Tina Toma, fost medic anatomo-patolog, acum psiholog, ajunge să se confrunte cu o întâmplare șocantă din trecut. Spectacolul, o monodramă, explorează cu finețe și precizie drama femeii care caută să înțeleagă cum a devenit cea care este astăzi și ce ar trebui să facă pentru a putea merge mai departe.

Născută la 12.11.1966 la București, Ana-Maria Bamberger este doctor în științe medicale cu o cariera academica și lucrează în cadrul Facultății de Medicină din Hamburg.

Din 2003 se remarcă și ca dramaturg.

O relație artistica și umana speciala a legat-o de la început de marea actriță Olga Tudorache. "Actrița fenomen" a interpretat rolul principal in prima piesă a autoarei, fiind o inspirație pentru următoarele și creând în fiecare din aceste roluri adevărate "recitaluri actoricești".

Piesele Anei-Maria Bamberger, scrise cu "nerv și fior dramatic" se bucura de succes de public și critica nu numai în Romania, ci și internațional, fiind montate și invitate pe scene din Germania, Anglia, Cehia, Serbia, Bulgaria, Israel, Canada și Statele Unite.

Spectacolul "10 Întrebari" are și o variantă radiofonică, tot în interpretarea Luminiței Borta pentru Teatru Național Radiofonic (2012, adaptarea și regia artistică Cezarina Udrescu).

De asemenea, piesa Anei-Maria Bamberger s-a bucurat și de o producție pentru Brighton Fringe Festival cu actrița engleză Ginny Davies (2011).

Partener al acestei producții este Magus Projects din Hamburg.