Lucian Dan Teodorovici, unul dintre cei mai apreciati scriitori din noua generatie, va sustine un turneu literar in Sardinia, la invitatia Editurii Aisara, in perioada 29 septembrie-5 octombrie 2012. Autorul va avea zilnic intilniri cu cititorii italieni, in sapte localitati din celebra regiune italiana: Sassari, Pozzomaggiore, Nuoro, Neoneli, Samugheo, Cagliari, Isili.

Lucian Dan Teodorovici Foto: Polirom

De altfel, Lucian Dan Teodorovici nu se afla la prima sa vizita in Italia, acesta fiind reprezentantul Romaniei la prestigiosul Festival de literatura al Sardiniei, editia 2011 (1-3 iulie). Mai mult, tot in 2011, autorul a fost invitat la unul dintre cele mai importante si mai asteptate evenimente culturale din Italia, Festivalul de literatura de la Mantova (7-11 septembrie), se arata in comunicatul Polirom.

Doua dintre titlurile semnate de Lucian Dan Teodorovici au aparut in Italia, la Editura Aisara, in traducerea Ilenei M. Pop: romanul Circul nostru va prezinta: (colectia „Ego”, 2002; editia a II-a, colectia „Ego. Proza”, 2007; La casta dei suicidi, Aisara, 2011) si volumul de povestiri Celelalte povesti de dragoste (Polirom, 2009; Un altro giro, sciamano, Aisara, 2011).

Programul de evenimente:

• Simbata, 29 septembrie, ora 20.30, Sassari: Intilnire cu cititorii la Vecchio Mulino – dialog cu Gianni Caria (partener: Libraria Internationala Koine)

• Duminica, 30 septembrie, ora 17.30, Pozzomaggiore: Intilnire cu cititorii la Museo del cavallo (partener: Asociatia Culturala Isperos)

• Luni, 1 octombrie, ora 19.00, Nuoro: Invitat special la Cafeaneaua literara „Atene sarda”, Libraria Mondadori

• Marti, 2 octombrie, ora 18.30, Neoneli: Intilnire cu cititorii la Biblioteca locala

• Miercuri, 3 octombrie, ora 18.30, Samugheo: Intilnire cu cititorii la Casa Serra (partener: Biblioteca locala)

• Joi, 4 octombrie, ora 18.30, Cagliari: Intilnire cu cititorii la Caffè Savoia (partener: Asociatia KaraLettura)

• Vineri, 5 octombrie, ora 18.00, Isili: Intilnire cu cititorii la Parco Asusa (partener: Biblioteca locala)

Lucian Dan TEODOROVICI a mai publicat la Polirom: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor printre noi (ed. a II-a, 2005); Atunci i-am ars doua palme (povestiri, 2004). Coautor, impreuna cu Dan Lungu si Catalin Mihuleac, al volumului de teatru Antologia DramatIS (Editura Cartea Romaneasca, 2008). Coordonator, impreuna cu Dan Lungu, al volumului Str. Revolutiei nr. 89 (Editura Polirom, 2009).

Cel mai recent roman al sau este Matei Brunul, una dintre cele mai elogiate aparitii editoriale din 2011 – Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, Premiul pentru Proza al revistei Observator Cultural, desemnat „Cartea anului 2011” de revista Contrafort, Premiul pentru Proza acordat de revista Ateneu, Premiul special al publicului la Gala Industriei de Carte din Romania, 2012.

Cartile sale sint traduse in italiana, engleza, germana, maghiara, spaniola. Prozele sale au fost publicate in numeroase reviste si antologii din Romania, Ungaria, Polonia, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recenta aparitie, in Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalari elogioase in publicatii importante precum The New York Times sau The Guardian.