Albumul 'Maşinile Regelui', apărut la Editura Curtea Veche Publishing, aparţinând Principelui Radu al României, va fi lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Agerpres.

Maşinile Regelui, autor Principele Radu al RomânieiFoto: Curtea Veche

Lansarea va sărbători o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al României - automobilul - şi va avea loc în prezenţa Principelui Radu.

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, 'Maşinile Regelui' este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care regele le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

"La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârșin. Dacă garajul regal de la Săvârșin este o ctitorie a dragostei Majestății Sale pentru mașini, acest volum dorește să fie o ilustrare a relației dintre Rege și automobile și avioane.” (Alteța Sa Regală Principele Radu de România).

Albumul 'Maşinile Regelui' continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut. După volumele 'Carte Regală de bucate', 'Anul Regelui', 'Muzica Regelui', 'Poveştile Reginei Maria' şi 'Jubileul Regelui', 'Maşinile Regelui' reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Cartea este disponibilă în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro.