Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania”, aflat anul acesta la prima editie, continua cu master-class-ul pe teme de design de carte, sustinut la Bucuresti de Uta Schneider, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti ai momentului.

Proiectul “Cele mai frumoase carti din Romania” menit să iniţieze o dezbatere profesionistă pe tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional de book design, a două expoziţii (la Frankfurt si Bucuresti) şi a unei conferinţe (master-class) pentru profesioniştii din domeniu.

Evenimentul, intitulat „O carte nu cade din cer”, va avea loc joi, 4 octombrie, la UNA Galeria (str. G-ral Budisteanu 10). Pe parcursul celor trei ore ale intilnirii, vor fi abordate teme de interes pentru designerii de carte, dar si pentru orice profesionist al breslei editoriale: noi tendinte in designul de carte international, criterii de evaluare a designului unei carti (ce inseamna o carte frumoasa?),“Cele mai frumoase carti din Germania” – istoria unuia dintre cele mai longevive concursuri de acest gen din Europa, avem nevoie in Romania de un astfel de concurs?

Cei interesati sa participe se pot inscrie completind „formularul de inscriere” de pe www.celemaifrumoasecarti.ro.

Considerata, astazi, drept una dintre cele mai importante specialiste in designul de carte, Uta Schneider a condus, timp de 11 ani, Fundatia Buchkunst, organizatoarea competitiilor anuale „Cele mai frumoase carti din Germania” si „Cele mai frumoase carti din lume”.

In prezent, Uta Schneider este artist plastic si lector in domeniul designului de carte. Sustine seminarii, work-shop-uri internationale si conferinte pe teme de book design in intreaga lume (Germania, Egipt, Suedia, India, China).

Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania” este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).