Festivalul Bucurestii lui Caragiale se apropie de final. In ultima saptamana a festivalului aveti ocazia sa vedeti sau sa revedeti celebrele personaje din epoca lui Caragiale care vă aşteaptă atât în Centrul Istoric (Intersecția Str. Franceză cu Str. Poștei) cât și în zona Hala Traian, la Conu' Iancu (Str. Prof. Dr. Mihail Georgescu, nr. 24) în fiecare seară, începând cu orele 18.00, la spectacolele de teatru, operă, circ, proiecţii, concerte, concursuri şi parade.

O lume pe care o ştiam apusă, învie sub ochii noştri, de sub albul imaculat al unor inocente statui de marmură pe masură ce se desfăşoară reprezentaţia cu spectacolul "O noapte furtunoasă" a Teatrului Masca.

Celebrele personaje Miţa şi Veta, Pampon şi Crăcănel, Tipătescu şi Zoe, Rică Venturiano şi Cetăţeanul Turmentat vor prinde viaţă, interpretate de mari actori ai teatrului românesc, în spectacolul "D'ale bibicilor lui Caragiale", producţie Circ & Variete Globus.

Mici fresce ale Bucureştilor la sfârşit de secol 18 şi început de secol 19, proiecţii cu Bucureştii vechi, muzică, dans şi modă puteţi vedea în spectacolul Teatrului Nottara, "Umor, amor, fior de dor...în Bucureşti".

Iunion-ului de fin de siecle i se dă viaţă printr-o savuroasă "revistă" muzical dansantă, în spectacolul "Mofturi la Union"

Jezebel şi Irina Sârbu ne vor încânta cu muzică specifică perioadei interbelice, acompaniate de Taraful lui "Ochi Alb".

Aşadar, Primăria Municipiului Bucureşti vă invită la ultimele reprezentaţii ale spectacolelor din cadrul Festivalului "Bucureştii lui Caragiale" la care intrarea este liberă şi care se desfăşoară, în această săptămână, în cadrul manifestării "Zilele Bucureştiului".

Festivalul "Bucureștii lui Caragiale" a debutat în data de 9 iunie sub motto-ul “100 de ani –100 de spectacole -100 de personălități”. Cele mai importante instituţii de cultură din Bucureşti: Administrația Monumentelor si Patrimoniului Turistic, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Naţională Bucureşti, Centrul de Creaţie Artă şi Tradiţie, Universitatea Naţionala de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale", Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Academiei, Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Circ Variete Globus s-au unit, pentru ca pe parcursul întregii veri, publicul să aibă acces, gratuit, la cultură.