Albumul cuprinde integrala sonatelor pentru vioară solo compuse de Eugène Ysaÿe. Fiecare dintre cele şase sonate a fost dedicată de compozitorul belgian unui mare violonist, a treia dintre ele fiind scrisă pentru şi în stilul lui George Enescu. Ca şi în cazul apariţiilor discografice anterioare, la înregistrarea acestui album a contribuit renumitul inginer de sunet german Jacob Händel.

Alexandru TomescuFoto: Humanitas

Iubitorii muzicii sunt asteptati pe terasa Librariei Humanitas Kretulescu, azi, 17 septembrie, la ora 19 00 pentru intalnirea cu mare violonist.Invitaţii serii de luni sunt Mihai Constantinescu, Dan Dediu şi Tiberiu Soare.

Alexandru Tomescu va avea două apariţii la Festivalul Orchestrelor Radio. Pe 24 septembrie îl puteţi vedea interpretând Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, op. 35 de Ceaikovski, alături de Orchestra RAI Torino, la Sala Mare a Palatului. Iar pe 25 septembrie, piese de Borodin, Stravinski şi Schubert, cu cvartetul Ad Libitum la sala Mihail Jora a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Festivalul Orchestrelor Radio, RadiRo, va avea loc în perioada 23 - 29 septembrie. Mai multe detalii găsiţi pe www.radirofestival.ro