Asociatia Teatrul.ro, in parteneriat cu ArCuB, organizeaza, in perioada 10 - 16 septembrie 2012, cel mai amplu festival de teatru independent din Romania: Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, editia a doua. Maratonul Teatrului Independent aduna 43 de spectacole din Bucuresti, Cluj, Sibiu, Targu Mures, Bacau - o selectie din cele mai bune productii independente profesioniste si ale scolilor de teatru. Maratonul se va desfasura in 11 spatii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie - Sala Noua, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul In Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie si Sala ARCUB.

Maratonul Teatrului IndependentFoto: HotNews.ro
  • Premiera: "A Junk Tango Story", regia Chris Simion
  • 43 spectacole, in 11 locatii
  • Juriul este publicul
  • Pretul unui bilet: 5 lei

In cadrul Festivalului va avea loc si premiera piesei "A Junk Tango Story", in regia lui Chris Simion.

Cel ce va decide castigatorii acestei editii a Maratonului - adica juriul "suprem" - este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participantii la vot.

Pretul unui bilet, valabil pentru o singura reprezentatie, este de 5 lei. Biletele pot fi procurate de la teatrele organizatoare. Un eveniment recomandat de LiterNet.ro

Mai multe informatii despre lista completa a spectacolelor si programarea acestora pe www.teatrul.ro.

Prima editie a Maratonului Teatrului Independent, desfasurata in 2010, la Sala Dalles din Bucuresti, s-a incheiat cu un succes neasteptat: peste 1.500 de spectatori au vizionat cele 15 spectacole inscrise, in cele trei zile de Festival.

Organizatorul Festivalului, Asociatia Culturala TEATRUL.RO, a fost infiintata in 2006, la initiativa a trei tineri creatori din zona artelor spectacolului, cu scopul de a dezvolta proiecte teatrale. In prezent, Asociatia TEATRUL.RO, producator al spectacolului de succes "Flori, filme, fete sau baieti", deschide in cadrul Maratonului un nou spatiu de joc al Teatrului APROPO.

Sponsori si parteneri: AFCN - Administratia Fondului Cultural National, ArCuB, UNITER, Grolsch, LiterNet, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Radio Guerrilla, Digi 24, Diverta, Zile si Nopti, B365.ro, Hotnews.ro, ArtAct Magazine, Port.ro, Observator Cultural, BeWhere, Inoras.ro, PostModern, TeenPress, Tilllate.ro, 220.ro, Sub25.ro, Revista de Povestiri, Ziarul Ring.

contact@teatrul.ro

www.teatrul.ro

www.facebook.com/pages/Asociatia-Teatrulro/162510657217985