Seria de evenimente organizate de Editura Humanitas sub titlul "Joia linguriţelor" il va avea ca invitat pe filizoful si eseistul Neagu Djuvara. Neagu Djuvara va acorda autografe pe volumul de memorii "Amintiri din pribegie", lansat recent la editura Humanitas într-o editie aniversara ocazionata de ziua de nastere a reputalui om de cultura.

Neagu Djuvara la Joia linguritelorFoto: Humanitas

Totodata, la intalnirea cu publicul Neagu Djuvara va dezvălui secretele salatei sale de vinete - "caviar d'aubergines a la Djuvara" - joi 6 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu din Bucureşti, informează un comunicat remis Hotnews.ro.

"Joia linguriţelor" este un eveniment organizat saptamanal de Editura Humanitas pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu la care personalitati ale culturii romanesti intra in dialog cu publicul.

Neagu M. Djuvara s-a născut la Bucureşti, în 1916, într-o familie de origine aromână aşezată în ţările române la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni politici, diplomaţi şi universitari. Licenţiat în Litere la Sorbona (istorie, 1937) şi Doctor în Drept (Paris, 1940), el a participat la campania din Basarabia şi Transnistria, ca elev-ofiţer de rezervă (iunie-noiembrie 1941), şi a fost rănit în apropiere de Odessa. Este un istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier.