Premiul literar „Augustin Fratila", editia I, este oferit de Asociatia Casa de Cultura si vine sa rasplateasca cel mai bun roman romanesc publicat in anul 2011. Castigatorul primeste un cec in valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat pana acum, in Romania, pentru creatie literara.

In concurs se pot inscrie toti autorii care au publicat un roman in 2011, in limba romana, expediind trei exemplare ale cartii pe adresa Asociatiei Casa de Cultura si completand formularul de inscriere pana in 23 septembrie 2012. (Regulamentul si formularul de inscriere pot fi gasite pe pagina Asociatiei Casa de Cultura,

www.acadecu.ro.)

Juriul format din criticii literari Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu si Daniel Cristea Enache va stabili finalistii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute in 8 octombrie.

Intre 10 octombrie si 2 noiembrie 20 de bloggeri vor alege castigatorul premiului, acordand puncte de la 1 la 5 fiecarui roman finalist. Autorul al carui roman va primi cel mai mare punctaj va fi rasplatit cu Premiul literar „Augustin Fratila" – romanul anului 2011, in valoare de 10.000 de euro.

Ceremonia in cadrul careia se va acorda Premiul va avea loc in 7 noiembrie 2012 la Hotel InterContinental Bucuresti.

Premiul literar „Augustin Fratila", o initiativa a Asociatiei Casa de Cultura, va fi acordat in fiecare an pentru cel mai bun roman aparut in anul anterior, conform unei selectii facute de cei mai valorosi critici literari si de cititorii activi din mediul online.