Trupa "Noi'" din Constanta deschide, duminica dupa-amiaza, seria spectacolelor inscrise in concursul Festivalului de teatru tanar "Ideo Ideis", care se desfasoara in municipiul Alexandria in perioada 13-21 august, anunta Agerpres. Liceenii artisti din orasul de la malul marii vor prezenta piesa "Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare. Pe scena casei de cultura vor urca apoi membrii trupei de teatru "Drama Club" Botosani, cu o adaptare dupa "Imblanzirea scorpiei" de William Shakespeare. Programul primei zile a concursului include si piesa "Sapte dintr-o lovitura" de Lia Bugnar, pusa in scena festivalului Ideo Ideis de trupa "Brainstorming" din Bucuresti.

Evolutiile tinerilor artisti vor fi urmarite de un juriu din care fac parte Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Catalin Stefanescu, presedintele de onoare al festivalului fiind si in acest an actorul Marcel Iures.

Pentru editia a VII-a a festivalului au mai fost selectate alte sase trupe de teatru tanar din Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Botosani, Roman si Bucuresti, care intra in competitie luni si marti.

Festivalul de la Alexandria, care s-a deschis la 13 august, este conceput de organizatori ca un eveniment complex de educatie alternativa, pe parcursul acestei saptamani fiind derulate manifestari specifice, cum ar fi ateliere de dramaturgie, coregrafie si educatie vizuala, master-class-uri, expozitii, concerte, intalniri cu personalitati din domenii de activitate diverse la 'seara povestitorilor' sau spectacole cu actori profesionisti.

Duminica, de la ora 19:30, tot la casa de cultura din Alexandria va avea loc, in afara concursului, recitalul de teatru "Momaia", inspirat dupa proza lui A.P.Cehov, autor-interpret si regizor fiind Nicolae Urs.

Programul zilei se va incheia cu "cinemateca tarzie", o alta manifestare Ideo Ideis ce ii are ca invitati pe criticul de film Andrei Gorzo si pe regizorul si producatorul Tudor Giurgiu.