Pianista Mihaela Ursuleasa, care a fost gasita fara viata, joia trecuta, in apartamentul sau din Viena, va fi inmormantata vineri, 10 august, la ora 9:30, la cimitirul Bellu din Bucuresti, anunta Mediafax, citand site-ul oficial al artistei (www.ursuleasa.com). O ceremonie in memoria pianistei Mihaela Ursuleasa va fi organizata si la Viena, marti, de la ora 15:00, la Biserica ortodoxa "Invierea Domnului si Sf. Apostol Andrei" (Simmeringer Hauptstr. 161, 1110 Viena). Ulterior, trupul neinsufletit al artistei va fi adus in Romania, pentru inmormantare.

Mihaela UrsuleasaFoto: Captura Content Channel

Sicriul cu trupul neinsufletit al pianistei va fi depus la Ateneul Roman din Bucuresti, joi, intre orele 10:00 si 2:.00, unde cei care au cunoscut-o si apreciat-o pe Mihaela Ursuleasa ii pot aduce un ultim omagiu.

Inmormantarea va avea loc vineri, de la ora 9:30, la cimitirul Bellu din Bucuresti.

Pianista Mihaela Ursuleasa (33 de ani) a fost gasita moarta in apartamentul ei din Viena, joi, de impresara sa, Andreea Butucariu. Mihaela Ursuleasa Ursuleasa se stabilise la Viena de multi ani, unde locuia cu mama ei si fetita sa de sapte ani.

Potrivit wien.orf.at, politia austriaca indica drept cauza probabila a mortii pianistei o "hemoragie cerebrala" sau o "cazatura fatala". De asemenea, a fost indicata drept cauza a mortii o rupere a unui anevrism cerebral, in presa germana citata de AFP.

Premierul Victor Ponta a anuntat sambata, intr-un comunicat, ca Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa.

Pe de alta parte, MAE roman a precizat, vineri, la solicitarea Mediafax, ca pianista Mihaela Ursuleasa renuntase la cetatenia romana si era cetatean austriac. "Ambasada Romaniei la Viena a luat legatura cu autoritatile austriece competente, care au confirmat decesul. Mentionam ca Ambasada Romaniei la Viena nu a fost notificata de catre autoritatile austriece deoarece doamna Ursuleasa era cetatean austriac", a precizat MAE.