Bucureștenii sunt invitați la spectacolul “Mofturi la Union” care se va juca pe scenele amplasate în aer liber ale festivalului "Bucureștii lui Caragiale", duminica, 29 iulie, de la orele 19.00, la Hala Traian (La Conu’ Iancu) și de la orele 20.30 în Centrul Istoric (Str. Poștei).

"Mofturi la Union"Foto: Festivalul Caragiale

Pe un scenariu scris de Liviu Dorneanu şi Gelu Colceag, în regia lui Gelu Colceag, spectacolul “Mofturi la Union”, susținut de Trupa UNION redă atmosfera din vechile grădini bucureştene, trezită de cupletele din scenele teatrului de revistă.

Publicul de astăzi are ocazia să afle despre “ce mai este nou?”, „ce mai scriu gazetele?” sau "cine a pierdut sau câştigat….?", pentru că la Iunion se făceau şi desfăceau de toate.

Coregrafia spectacolului muzical este semnată de Roxana Colceag, iar scenografia de Măriuca Ignat . Din distributia spectacolului fac parte tinerii actori: Sergiu Fleșner Alex Ion, Andrei Seușan, Silviu Debu, Radu Crăciun, Eduard Cârlan, Bogdan Iacob, Ionuț Vișan, Valentin Paraschivu, Andrei Roșu, Liviu Romanescu, Daniel Hara/Corneliu Ulici, David Zory, Alex Zob, Anca Dumitra , Ștefana Manta, Alice Nicolae, Sabina Brândușe, Cristina Florea, Sânziana Tarța, Sabrina Iașchievici, Ioana Ancea, Ioana Mărcoiu, Georgiana Dumbravă, Letiția Vlădescu.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Organizat de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Primăria Municipiului București, la inițiativa Primarului General, dr. Sorin Mircea Oprescu, Festivalul "Bucureștii lui Caragiale" se va desfășura până în data de 20 septembrie sub motto-ul “100 de ani –100 de spectacole -100 de personalități” și are ca scop sărbătorirea centenarului Caragiale.

De marți până duminică, atât în Centrul Istoric cât și în zona Hala Traian, au loc seară de seară spectacole de teatru, operă, circ, muzică, filme și concursuri, toate având la bază opera marelui dramaturg. Spectacolele sunt pentru toate vârstele iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.