Festivalul de muzică rock Stufstock - Salvaţi Vama Veche, ajuns la a zecea editie, este organizat în perioada 23-29 iulie în nordul localităţii amintite, informeaza Agerpres.

Vineri, 27 iulie, vor concerta trupele 'Butterflyes in my stomach', 'Byron', 'East Roots', 'Gândul Mâţei', 'Dubioza Kolektiv', şi 'Dub Incorporation', urmând ca sâmbătă, 28 iulie, să urce pe scenă 'Blue Pulse','Trooper', 'Vendetta', 'Coma', 'E.M.I.L.', 'Alternos-Fera' şi 'The Subways'.

'The Subways' şi 'Dubioza Kolektiv', sunt două trupe internaţionale, cu două stiluri muzicale diferite, prima fiind o trupă de indie rock originară din Marea Britanie iar 'Dubioza Kolektiv' este o trupă din Bosnia şi Herzegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip-hop, reggae, dub, rock şi folclor bosniac.

Pe scena de la Stufstock, anul acesta va urca şi cea mai titrată şi longevivă trupă reggae, 'Dub Incorporation', cu sute de mii de albume vândute în toată lumea. Înfiinţată în 1997, în Saint Etienne (Franţa),'Dub Incorporation' a reuşit să reîmprospăteze stilul reggae prin abordarea ingenioasă a unui mix de stiluri: dub, dancehall, ska şi chiar rap, cu influenţe arabe şi africane.

'La cea de-a zecea ediţie Stufstock lansează o serie de evenimente de-a lungul întregii săptămâni săptămâni 23-29 iulie, surpriza pregătită de organizatori fiind premiera, pe 23 iulie, a filmului 'Toată lumea din familia noastră', în regia lui Radu Jude, marele câştigător al Trofeului Festivalului de Film de la Sarajevo, o comedie neagră care tratează într-o notă ironică povestea unei drame de familie aşa cum se anunţă pe afişul filmului', a precizat ofiţerul de presă.

În perioada 23 - 26 iulie, va fi organizat aici, în cadrul festivalului, primul workshop de pictură având ca tematică Stufstock şi Vama Veche. Traineri vor fi doi profesori din cadrul Universităţii de Arte Plastice Bucureşti iar participarea este gratuită.

Prima ediţie a Stufstock a fost în anul 2003 şi a reunit în Vama Veche peste 15.000 de participanţi, fiind cel mai vechi festival românesc de muzică rock.