Între 21 şi 23 iunie, Sărbătoarea Europeană a Muzicii aduce pe scena de la Accademia di Romania in Roma trei concerte de excepţie, dintre care unul va fi susţinut de cvartetul de coarde “Con Tempo” format din Bogdan Şofei, Ingrid Nicola, Andreea Banciu şi Adrian Mantu, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Cvartetul "ConTempo"Foto: Accademia di Romania din Roma

Cvartetul „Con Tempo” a fost infiinţat în anul 1995, performanţele sale artistice aducându-i foarte repede faima internaţională. Activitatea concertistică (peste 1000 de concerte) include un repertoriu vast, de la marii clasici până la autori contemporani, compozitorii români ocupând, desigur, un loc privilegiat. În 1999, Cvartetul a obţinut un Felowship la Royal Academy of Music din Londra, unde membrii săi au studiat alături de unele din cele mai importante cvartete de coarde din lume: Amadeus, Alban Berg, Hagen, Tokyo, Emerson etc. Din 2003 Con Tempo este cvartet in residence la Galway în Irlanda. Activitatea sa a constituit subiectul unui film documentar realizat de regizorul Bob Quinn. Cei patru artişti au concertat în cele mai prestigioase săli din lume în prezenţa unor mari personalităţi ca Papa Ioan Paul II (Castel Gandolfo, Roma), prinţul Charles (2001 şi 2002) sau Nelson Mandela (2003). Pe 29 noiembrie 2009, grupul a susţinut un concert de gală la Palatul Quirinale din Roma, la invitaţia Preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano. De astfel, Cvartetul a participat la numeroase festivaluri de renume precum: Europa Musicale Festival (München), Haydn Festival (Eisenstadt), Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert (Paris) şi Festivalul International “George Enescu” (Bucuresti).

Sărbătoarea Eurpeană a Muzicii va debuta cu alte două concerte. Joi, 21 iunie, la orele 20.30 Ensamble Quadrivium Circus va prezenta un concert de muzică contemporană inspirat de opera lui Claude Bolling, un amestec de stiluri în care clasicul alunecă spre etno, jazz şi blues.

Vineri, 22 iunie, începând cu orele 20.30 va avea loc un concert de muzică lirică şi de cameră, susţinut de Mauro Businelli (violoncel), Stefano Giardino (pian), Keiko Morikawa (soprană). În program, lucrări de Astor Piazzolla, Xavier Montsalvatge şi Claude Debussy.

Concertul cvartetului "ConTempo" va avea loc sambata 23 iunie de la orele 20,30.

Manifestarea este realizată sub patronajul Ministerului Italian al Culturii.