Zorzini Gallery (Str. Thomas Masaryk nr. 31) gazduieste expozitia What We Do Is Secret, un solo show de Dan Beudean. Vernisajul expozitiei va avea loc joi 21 iunie, ora 19.00, informeaza curatorul expozitiei, Adina Zorzini.

Dan Beudean este un artist emergent, descendent al Scolii de Arta de la Cluj si unul dintre cei mai promitatori si sofisticati graficieni ai artei conceptuale romanesti. Arta lui Dan Beudean pare usor de citit la prima vedere, insa desenele si instalatiile pe care le construieste acesta nu sunt niciodata structuri ale unui singur nivel, ele reprezinta intotdeauna in egala masura o retea mentala, ideatica, prin care artistul interogheaza si interpreteaza commonwealth-ul lumii comune: practicile existentei cotidiene.

Dan Beudean a aratat, inca de la prima expozitie personala, un interes constant pentru studiul comparativ al mutatiilor si anomaliilor pe care le sufera regnurile (uman, animal si vegetal), pentru analiza comportamentelor limita a acestor specii si transferurile aberante care conduc la deviante fiziologice, pentru regula exceptiilor socio-culturale care devin conduite si fapte general acceptate. Astfel, lucrarile lui Dan Beudean prezinta rezultatul acestor manifestari alterate si bizare, transformate in timp in obisnuinte si locuri comune, sub care se ascunde o forma de alienare ritualica si genetica, o modificare ambigua a perceptiei colective.

Potrivit curatorului, solo show-ul What We Do Is Secret, realizat special pentru spatiul galeriei Zorzini, prezinta publicului un synopsis al studiului pe care Dan Beudean l-a desfasurat referitor la subiectul hibridizarii si al incrucisarii speciilor; in acest proiect, dimensiunea scenografica reprezinta cadrul instalatiilor si al desenelor propriu-zise, iar pasarea cuc joaca simultan rolul de dominatrix si maestru de ceremonii. Asezat in tacere in punctul sau de observatie (simulacrul unei bucatarii), Dan Beudean priveste pe fereastra lumea inconjuratoare si ii remarca anomaliile, reconstituind in secret fenomenul speciilor mutante.