Teatrul Metropolis, Primaria Municipiului Bucuresti si Cocor au marcat centenarul I.L. Caragiale prin decernarea unei stele pe Aleea Celebitatilor (Walk of Fame), Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (U.N.A.T.C.), ce poarta numele marelui dramaturg. "Ma simt onorat sa putem acorda aceasta stea institutiei care, cu maretie si blandete, a vegheat zborul nostru, al artistilor, catre implinire, catre nazuinta de a trece dincolo de perfectiune", spune George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

Acesta a adaugat ca "Nu este deloc usor pentru profesorii scolii de arta, sa slefuiasca valori, apoi sa le urmareasca fiecare pas din evolutia lor, cultivandu-le talentul, sustinandu-le creatia pentru a deveni creatorii de astazi. Doresc sa multumesc U.N.A.T.C. pentru ca a format, a educat generatii intregi de artisti din domeniul teatrului si filmului si pentru ca promoveaza, cu sarguinta, valorile artei teatrale si cinematografice romanesti."

Initiat de Teatrul Metropolis, Cocor si Primaria Municipiului Bucuresti, varianta romaneasca a celebrului "Walk of Fame", a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a 16 personalitati marcante din lumea teatrului si filmului.

U.N.A.T.C."I.L.Caragiale" este unica institutie de stat din Romania in care se studiaza teatru si film. Istoria sa incepe in 1834, cand in cadrul Scolii Filarmonice, se organizeaza prima facultate de teatru din Bucuresti.



In 1950 se infiinteaza Institutul de Arta Cinematografica si Institutul de Teatru "I.L.Caragiale", iar in 1954 cele doua institute se contopesc in Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" care va functiona pana in 1990, cand se transforma in Academia de Teatru si Film - unica scoala de traditie in domeniul teatrului si filmului din Romania, cu rang universitar, recunoscuta pe plan international.

Incepand cu momentul 1990, Academia de Teatru si Film se afla intr-un proces de reforma care a condus la aparitia unor sectii si specializari noi. In cadrul acestui proces de dezvoltare, in 1998 Academia de Teatru si Film devine Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", iar din 2001, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale".