Teatrul Bulandra a deschis în sediul său din strada Schitu Măgureanu o nouă sală, Laboratorul de noapte, într-un spaţiu care la început era folosit drept sală de pictură, iar în ultimii ani era complet nefolosit, informeaza Agerpres.

'Noul proiect este un spaţiu alternativ, conceput ca un adevărat laborator de creaţie, modular, cu 60 de locuri şi îşi propune să găzduiască evenimente ale unor profesionişti tineri sau consacraţi, aparţinând sau nu Teatrului Bulandra. Este un spaţiu generos, dotat cu tot ce este nevoie pentru spectacole, teatru, recitaluri, lecturi', a declarat Alexandru Darie.

Toate spectacolele prezentate în Laboratorul de noapte vor începe la ora 20,00, în zilele în care în sala Liviu Ciulei nu se vor prezenta alte spectacole.

'Conceptul 'de noapte' vine din faptul că toate spectacolele se vor prezenta după ora 20,00, unele dintre ele chiar şi mai târziu, iar 'laborator' vine de la ideea foarte simplă a noastră prin care ne dorim să dăm ocazia actorilor de la noi din teatru, sau altor echipe actoriceşti care prezintă un proiect să lucreze asupra unor elemente de teatralitate, asupra unor texte care greu şi-ar face loc pe o scenă, sau alt gen de spectacole să lucreze într-un spaţiu normal', a afirmat directorul Teatrului Bulandra.

Primul spectacol produs în cadrul Laboratorului de noapte, care va avea premiera pe 12 iunie, este un atelier condus de Antoaneta Cojocaru, pe textul lui Nikolai Evreinov - 'Arlechino moare?'.

Prezentat într-o manieră simbolistă, provocatoare, spectacolul aduce în prim-plan omul zilei de azi, prins în convenţii sociale sufocante, care îşi ascunde identitatea în spatele unor măşti, care aleargă după satisfacţii materiale şi care nu mai ştie cum să se gândească la el însuşi.

Din distribuţia spectacolului fac parte Adrian Ciobanu, Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Mihai Marinescu şi soprana Raluca Oprea care interpretează rolul 'Moartea'.

Biletele la spectacolele Laboratorului de noapte vor avea aceleaşi preţuri ca toate spectacolele Teatrului Bulandra, respectiv 32,4 lei la categoria I şi 16,2 lei pentru categoria a II-a.