Pe 7 iunie, de la ora 19.00, o mică orchestră internaţională, cu 9 instrumentişti care evoluează în Argentina, Olanda, Portugalia, România, Ungaria, Statele Unite, condusă de argentinianul Alejandro Drago, va interpreta tangouri compuse de Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago şi Astor Piazzolla.

Tango RendezvousFoto: Afis spectacol

Spectacolul Tango Rendezvous, subintitulat "Douăzeci de ani fără Astor - istoria viitorului tangoului" este dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la cea de-a 20-a comemorare a morţii sale.

Show-ul, conceput de muzicianul (violonist, dirijor şi compozitor) argentinian Alejandro Drago, pentru un turneu de concerte în România, este creat cu intenţia de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecţiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic şi cu energia copleşitoare care irup din rădacinile tangoului, se arata in comunicatul de presa.

Tango Rendezvous prezintă publicului din întreaga lume tangouri tradiţionale şi, prin intermediul unei incitante călătorii muzicale, introduce spectatorii în lumea fascinantă a Nuevo Tango.

Despre acest proiect Alejandro Drago declara: „Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în acelaşi timp tristă şi senzuală! Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, şi nici nu a trecut fară să lase o urmă de neşters asupra domeniului muzical în care a crescut. Strădania mea, prin aceată cuprinzătoare selecţie de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compoziţiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentaţi care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, şi care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este şi un privilegiu) de a încerca să împingă graniţele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în acelaşi timp, esenţa acestuia. Cu alte cuvinte, intenţia mea este de a expune un Piazzolla viu şi înviorător, la 20 de ani de la dispariţia sa, proiectat în viitorul tangoului."

Programul concertului va fi următorul:

Mariano Mores (1918 - )Taquito Militar (milonga), Gricel,Tanguera

Sonia Possetti (1973 - ) Bailarina (milonga)

Julián Plaza (1928 - 2003) Nocturna (milonga)

Gerardo Matos Rodríguez (1897 - 1948) La Cumparsita (adaptation and variations by A. Drago)

Alejandro Drago (1970 - ) LaBuda's Tantric Tango

Astor Piazzolla (1921 - 1992) Tres minutos con la realidad; * Melodia en La;* Bordel 1900 (from the cycle "L'Histoire du Tango");* Calambre;* Revirado;* Oblivion;* Escualo

Organizatorii evenimentului sunt Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Biletele se distribuie prin reţeaua Eventim şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.