Indrăgita soprană Felicia Filip revine la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, miercuri, 6 iunie, de la ora 19.30, într-un concert extraordinar, intitulat „Felicia într-o seară de vară”. Cu acest prilej, alături de doi dintre cei mai apreciaţi artişti instrumentişti români, pianistul Mihai Ungureanu şi violoncelistul Anton Niculescu, Felicia Filip lansează trioul „Fe-Mi-An”. În coordonarea scenică a regizorului Cătălin Voineag, Felicia Filip şi invitaţii săi vor interpreta lucrări semnate de compozitorii Claude Debussy, Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Erik Satie, César Franck, George Enescu, Piotr Ilici Ceaikovski, Alexandr Glazunov, Nicolai Rimski Korsakov.

Soprana Felicia FilipFoto: Opera Nationala Bucuresti

Potrivit informatiilor oferite de comunicatul SEOB, iubitorii muzicii clasice vor avea parte, la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, la evenimentul „Felicia într-o seară de vară”, de un concert al surprizelor, „o feerie muzicală cu nestemate din creaţia franceză şi rusă”, după cum a declarat soprana, dar desigur şi de căldura cu care artista şi-a întâmpinat publicul de-a lungul timpului. Într-o atmosferă intimă, de familie, Felicia Filip alături de invitaţii săi propun un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creaţii de muzică de cameră la concertul „Felicia într-o seară de vară”.

Câştigătoare a numeroase premii internaţionale, soprana Felicia Filip a avut de-a lungul timpului o impresionantă carieră peste hotare, cântând în teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théâtre du Capitole din Toulouse etc. A fost remarcată în roluri verdiene, în special în Violetta din „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în opere de Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Giacomo Puccini, dar şi în lucrări de operetă şi vocal – simfonice. De-a lungul carierei a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Solist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, unde a fost o perioadă director artistic, apoi director general, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară şi a concertat în centre culturale renumite din Europa, America şi Asia. A fost distins cu Premiul Criticii Muzicale în anul 1986 şi a înregistrat mai multe discuri de succes în România şi străinătate. Mihai Ungureanu a susţinut turnee în Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia. Repertoriul său este divers, cuprinzând lucrări semnate de mari compozitori, de la preclasici la romantici şi contemporani.

Prim-violoncelistul Anton Niculescu a absolvit Conservatorul din Bucureşti şi are un palmares competiţional care numără importante premii obţinute la concursurile internaţionale de specialitate, precum cel de la Trapani (Italia). A desfăşurat o intensă activitate concertistică şi, în paralel, a ocupat posturi precum cel de prim – violoncelist la Teatro alla Scala din Milano şi la Teatro Comunale din Florenţa. Anton Niculescu a cântat pe scene de renume din Europa, America, Asia şi Africa şi a făcut parte din formaţii camerale de notorietate precum “Zürcher Streichtrio”, “Ansamblul Oistrakh”, “Trio di Vienna”. Timp de 10 ani a fost directorul artistic al Festivalului Internaţional “Meersburger Winter” din Germania. Este invitat în juriile concursurilor internaţionale şi susţine cursuri de măiestrie în toată lumea. Instrumentul său este un “Pietro Guarnerius”, ce datează din anul 1709.