O expozitie constituita dintr-o slectie de lucrari semnate de Nicolae Grigorescu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza, Leonid Grigorașenco, Mihail Grecu Idel Ianchelevici, Moisey Gamburd, Theodor Kiriacoff Suruceanu si altii va fi vernisata sambata 2 iunie, la Chisinau.

La vernisaj vor lua cuvântul domnii Petre Guran, Alexandru Bâldea, Tudor Zbârnea, și Vladimir Bulat, critic de artă. Expozitia este gazduita de Convention Center, Hotel Leogrand din Chisinau.

Artmark, cea mai importantă casă de licitații de artă din România, aduce pentru prima oară la Chișinău o selecție excepțională de aproape 200 de opere de artă românească şi basarabeană, care vor face obiectul Licitației de Vară 2012 în data de 12 iunie, eveniment duplex, având loc simultan la Chișinău și București.

Programul expoziției:

Sâmbătă, 2 iunie orele 12:00 – 21:00

Duminică, 3 iunie orele 10:00 – 21:00

Luni, 4 iunie orele 10:00 – 19:00

Pe data de 2 iunie, la ora 18.00, ICR Chișinău și partenerii săi organizează un concert extraordinar George Enescu. În repertoriu: Rapsodia română I, Rapsodia română II și Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră în interpretarea violoncelistei Laura Buruiană și a orchestrei Filarmonicii Naționale din Chișinău sub bagheta lui Mihai Agafița. Iar pe data de 12 iunie, ora 18.00, la Palatul Republicii, va avea loc Licitația de vară 2012 a Casei de licitații de artă Artmark.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Casa de Licitații Artmark din București, Ambasada României în Republica Moldova, Muzeul Național de Artă al Moldovei și Uniunea Artiștilor Plastici.

Îndrăznețul proiect se desfășoară sub înaltul patronaj al domnului și doamnei Vlad Filat, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.