Norman Manea devine membru al Societăţii Regale de Literatură din Marea Britanie
Alegerea RLS se întemeiază pe valoarea recunoscută internaţional a operei scriitorului Norman Manea. Decizia de cooptare ca membru („fellow“) al RLS este şi un rezultat al demersurilor ICR Londra, care a organizat anul trecut prima participare a lui Norman Manea în cadrul unui eveniment al RLS – o conversaţie despre viaţa şi opera sa, cu autorul şi jurnalistul britanic Paul Bailey. Un mare succes de public, întâlnirea a întărit colaborarea dintre ICR şi Societatea Regală de Literatură.
Norman Manea este primul autor român care devine membru de onoare al Societăţii Regale de Literatură. Ceremonia va fi urmată de lansarea celor mai recente volume semnate Norman Manea, romanul „Vizuina“ şi eseurile „A cincea imposibilitate: Eseuri despre exil şi limbă“, un eveniment realizat în parteneriat cu Yale Univeristy Press care a şi publicat cărţile. Cele două volume explorează limbajul şi psihologia scriitorului aflat în exil, oferind o perspectivă profundă asupra problemelor societăţii contemporane.
Publicul va putea asculta câteva fragmente chiar în lectura autorului.
„Un scriitor superb“, cum îl descrie Mario Vargas Llosa, Norman Marea este unul dintre cei mai recunoscuţi români contemporani, cu o reputaţie internaţională care îl clasează printre potenţialii candidaţi la Premiul Nobel pentru Literatură. Născut în 1936, Norman Manea a emigrat din România în 1986, din cauza dictaturii lui Ceauşescu. În prezent, trăieşte la New York, unde predă literatura europeană la Bard College. Cărţile sale, traduse în peste 20 de limbi străine, au primit numeroase premii internaţionale de prestigiu. Volumul său „Întoarcerea huliganului“ a câştigat Premiul Medicis Etranger, fiind considerat de cotidianul The New York Times „o carte extraordinară“, „o viziune asupra totalitarismului universală şi totuşi asumată intim, ca la Kafka“.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"