Cristina Flutur si Cosmina Stratan sunt nascute la Iasi. Cristina Flutur a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi dupa care a urmat cursurile Sectiei de Actorie a Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca. Din 2004 este angajata a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu.
Cosmina Stratan a absolvit Jurnalism si Stiintele Comunicarii si si-a inceput activitatea in presa. A lucrat la "Opinia Studenteasca", iar apoi a fost reporter de televiziune pe cultura la Antena 1 si Antena 3. A inceput apoi sa urmeze cursurile Sectiei de Actorie a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografie din Bucuresti si astazi este masterand in anul I la aceeasi universitate.
NOTA REDACTIEI:
- Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului.
- Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
- Cele mai interesante intrebari vor fi preluate in emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.
Mi-ar place sa te revad intr-o piesa de Matei Visniec
Oare sa fi vazut examenul nostru de licenta din Cluj?:)
Da,Cristian mi-a acordat de la inceput libertatea asta de a cauta, care mi-a placut mult...Pentru mine e important.E fascinant sa cauti nuante si sa ti se permita timpul de a lucra la detalii...
Multe felicitari ! - enorm de multi oameni sunt mandri de voi !
Da,tin minte ca atunci cand am venit in teatru prima data-acum 8 ani,ca sa nu fie nici un secret-multa lume imi spunea ca 'lasa,esti tu acuma la inceput,iesita de pe bancile scolii,da' o sa-ti treaca entuziasmul'...Mi se parea trist si ma rugam sa nu mi se intample,sa nu ajung cinica si dezinteresata de ceea ce fac.Din cate vad eu la mine,as zice ca bucuria si entuziasmul sunt la locul lor.Inca imi place la nebunie ce mi-am ales...:)
Felicitări pentru performanță!
Cristian mi-a spus de la inceput ca e vorba despre un scenariu.Ca e bazat pe aceasta poveste reala,e adevarat,dar e totusi un scenariu.Numele personajelor sunt altele decat in realitate,dialogurile sunt scrise de Cristian,nu au cum sa fie cele reale samd.S-a creat o alta lume...
Care au fost cele mai dificile momente la filmare?
Ati vorbit cu Cristian Mungiu despre o eventuala urmare a filmului? Dupa Dealuri are final deschis ...
Cel mai dificil moment de la filmare a fost pentru mine sfarsitul. Dincolo de faptul ca e o secventa delicata am simtit presiunea ultimului cadru care ma anunta ca trebuie sa las deoparte o realitate in care am trait doua luni.
Nu stiu daca va exista o continuare a filmului.
Pentru mine in partea a doua a filmului au fost momente mai dificile,pentru ca se adunase in personaj o tensiune emotionala destul de serioasa,iar imobilizarea fizica facea ca totul sa fie o provocare si mai mare.
Nu,n-am vorbit despre o urmare a filmului si ma gandesc ca nu ar mai avea rost...Povestea a fost spusa.Ce intelegem fiecare din ea,asta o sa vedem...
Exista o serie de actori celebri (Tommy Lee Jones de exemplu) care nu au facut scoala de actorie. E nevoie de scoala de actorie? Ce te invata cel mai multe, scoala sau lucrul efectiv?
Atat scoala cat si lucrul efectiv ajuta foarte mult un actor in formare. Esential, pentru mine e intrebarea de ce fac meseria asta si la cel nivel sunt acum. Unele raspunsuri raman aceleasi, altele se schimba, important e sa te intrebi, cred.
da,se simte diferit.Fiecare public e altfel.Iar cel de la Cannes il simteam civilizat,foarte atent si curios...erau momente in timpul filmului cand parca nu mai respira nimeni.Asta era foarte frumos...
Cred ca inveti si la scoala,si lucrand efectiv si,mai ales traind.
Intrebarile sunt triviale dar cu toate astea cred ca ele trebuie clarificate pentru ca multi inca traiesc cu mirajului 'Hollywood' conform caruia e suficient sa ajungi acolo si vei fi remarcat intr-un final.
Oamenii nu stiu cat de diferita este realitatea de fapt, in special in acest domeniu si in special in Romania.
Felicitari!
N-am trait nicio clipa in vraja Hollywood, singura mea dorinta era si este in continuare sa intalnesc niste oameni alaturi de care sa ma pot dezvolta ca actor. Nu stiu daca tine de tara sau de continent important e sa ti faca placere ceea ce faci si sa ai incredere cinstita in tine. Recompensele vor fi pentru fiecare acelea pentru care a luptat.
Eu cred ca daca iti doresti foarte tare sa faci ceva si nu poti altfel-e ceva care pentru tine are sens-se deschid drumurile cumva...Stiu ca suna idealist ce spun,dar sincer cred asta.Poate fi anevoios drumul la inceput,dar daca are sens pentru tine si nu-ti pierzi increderea cand te impiedici si mergi mai departe,nu se poate sa nu ajungi acolo unde trebuie. Spunea cineva o data ca un talent autentic se dezvaluie neaparat la un moment dat,mai devreme sau mai tarziu.
Nu stiu secretul succesului.Iti vezi pur si simplu de treaba ta, cu pasiune, si intr-o zi se intampla ca faci ceva care place si e apreciat...
Dupa premiu au urmat foarte multe interviuri la Cannes. A fost frumos pentru ca eram emotionati cu toii, atat noi cat si jurnalistii. Noi stateam cu premiile in mana si incercam sa vorbim coerent fara sa fi avut timp sa ne uitam bine la ele si jurnalistii le incurcau si ne incurcau. E o amintire care ramane.
In Romania, mare parte din promovarea filmului va avea loc in toamna. Atunci vom putea sa stam tihnit de vorba cu jurnalistii despre Voichita si Alina.
Ce planuri de viitor aveţi acum? Care e următorul pas pentru fiecare din voi? Credeţi că filmul acesta a fost o rampă de lansare sau, dimpotrivă, aveţi mai mult de muncă acum pentru ca s-au creat nişte aşteptări?
Şi aş mai vrea sa întreb cum a fost atmosfera la Cannes. Cum a fost primită România? Cum v-aţi simţit acolo?
Felicitări încă o dată şi mult succes!
Urmatorul pas este deocamdata incert. Incerc sa ma obisnuiesc momentan cu ceea ce mi s-a intamplat. La Cannes a fost prima data cand am vorbit despre personajul pe care l-am construit si am fost surprinsa sa descopar lucruri la care nu ma gandisem. A fost o alta etapa din viata filmului, una pe care nu mi-am imaginat-o dinainte si de care m-am bucurat.
Deocamdata stim doar ca premiera din Romania va fi in toamna, dar perioada exacta nu a fost stabilita. De indata ce va fi, veti putea afla de pe site-ul oficial al filmului.
Care a fost pentru voi scena cea mai dificila? (care a necesitat cele mai multe take-uri)
Nu cred ca e vorba de anumite calitati pe care un jurnalist trebuie sa le aiba si eu nu le aveam. M-am gandit mai mult la ce am eu nevoie si in ce domeniu mi-ar fi mai folositor sa ma exprim. Presa nu-mi completa necesitatile personale si probabil ca si reciproca era valabila, probabil..
Ce parere aveti despre afirmatia din caietul de presa de la Cannes al filmului care mentiuoneaza Biserica romana ca o institutie care a facut mult rau romanilor.
Ce s-ar putea intelege din declaratia regizorului la inmanarea premiului ca putem schimba viitorul. .
Ce considerati ca trebuie schimbat la modul de viata manastiresc?
Credeti ca un film despre suferintele preotilor din temnitele comuniste ar trebui realizat?
Puteti trage o concluzie legata de evenimentele de la Tanacu, avand in vedere ca ati studiat pentru dezvoltarea rolurilor toate sursele posibile.