La numai o saptamina de la incheierea primei editii a Galei Industriei de Carte din Romania, echipa Headsome Communication a reusit inscrierea celor 10 titluri finaliste la categoria „Cea mai frumoasa carte – Conceptie grafica si Carte ilustrata” in expozitia „Best Book Design from all over the World”, editia 2013, organizata in cadrul Tirgului de Carte de la Leipzig.

Cele mai frumoase carti finaliste la prima editie a Galei Industriei de Carte din RomaniaFoto: Headsome Communication

Cu o traditie de 50 de ani, „Best Book Design from all over the World” este organizat in prezent de Fundatia Stiftung Buchkunst. In cadrul competitiei-expozitie, sint acceptate sa expuna toate tarile lumii: carti frumoase, selectate de un juriu national, in urma unei competitii de profil. Dintre titlurile expuse, un juriu independent alege cea mai frumoasa carte inscrisa. La cea mai recenta editie, cea din martie 2012, au fost expuse 540 de carti, din 31 de tari.

La editia din 2013 a „Best Book Design from all over the World”, Romania va expune cele 10 titluri finaliste la Categoria „Cea mai frumoasa carte – Conceptie grafica si Carte Ilustrata” in cadrul primei editii a Galei Industriei de carte din Romania – Bun de Tipar.

Cei 5 finalisti ai Categoriei „Cea mai frumoasa carte – Conceptie grafica” la prima editie a Galei sint: Gasiti si pierduti / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu – conceptie grafica: Nicu Ilfoveanu (Asociatia pentru Arta Ilfoveanu), Ultima transhumanta de Dragos Lumpan – conceptie grafica: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafica), Hexachordos de Serban Foarta – conceptie grafica: Loredana Tirzioru (Brumar), Amintiri de Zoe Camarasescu – conceptie grafica: Corneliu Alexandrescu (Casa Editoriala Ponte) si Seria „Co-lectia de economie” – conceptie grafica: Alexe Popescu (Publica).

Premiul i-a revenit lui Nicu Ilfoveanu, pentru volumul Gasiti si pierduti / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu.

Cei 5 finalisti ai Categoriei „Cea mai frumoasa carte – Carte ilustrata” au fost: Electro+ de Agnes Birebent, Nicu Ilfoveanu – ilustratii: Nicu Ilfoveanu (Asociatia pentru Arta Ilfoveanu), Grafica fara computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum – conceptie: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafica), Vise despre case. Carte de povesti pentru copii si parinti de Eliza Yokina (Igloo Media), Poveste cu un gind stranutat de Laura Grünberg – ilustrator: Alexandra Radulescu (Paralela 45) si Versez de Iv cel Naiv – ilustratii de Vali Petridean (Vellant). Cistigatori: Carla Duschka, Ciprian Isac, cu volumul Grafica fara computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum.

Potrivit organizatorilor, „Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din Romania” isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate.