Poetele Ileana Mălăncioiu şi Svetlana Cârstean sunt invitate de organizatorii catalani ai Festivalului de Poezie de la Barcelona sa participe unul dintre cele mai importante festivaluri de poezie in limba catalana. Ileana Mălăncioiu şi Svetlana Cârstean vor participa pe 13 mai începând de la ora 19.00 la un amplu recital de poezie, în limbile română şi catalană, din propria operă tradusă în catalană de Xavier Montoliu.

Potrivit ICR Madrid, la eveniment vor participa şi doi cunoscuţi poeţi catalani: Francesc Parcerisas şi Marc Romera. Evenimentul va avea loc în Barcelona, în cadrul Festivalului, în curtea interioară a Bisericii Santa Anna, în centrul oraşului Barcelona.

Ileana Mălăncioiu s-a născut în 1940. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucureşti şi are un doctorat despre vina tragică. A lucrat în televiziune, în domeniul editorial, este cunoscută pentru comentariile politice de după 1989. Este considerată una dintre cele mai importante poete ale generaţiei 60-70, alături de Ana Blandiana, Nichita Stănescu, Cezar Baltag, Marin Sorescu şi mulţi alţii.

Svetlana Cârstean s-a născut în 1969, a absolvit Facultatea de Litere din Universitatea Bucureşti şi a debutat în 1995 într-un volum colectiv de poezie, Tablou de familie. În 2008 a publicat primul volum de poezie, Floarea de menghină, volum cu care a obţinut toate premiile importante de peozie din România anului 2008, printre acestea, Premiul Uniunii Scriitorilor. Este considerată una dintre cele mai substanţiale voci ale poeziei tinere din România.