Teatrul de Animaţie Ţăndărică va fi prezent la cea de a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de păpuşi din Istanbul cu spectacolul pentru adulţi "Candid". Festivalul independent de la Istanbul, desfasurat in perioada 3-13 mai 2012, îşi propune să familiarizeze publicul turc, mai ales din rândul celor mici, cu o gamă largă de spectacole vizuale care să promoveze diverse stiluri de mânuire - de la cele tradiţionale la cele mai moderne. Anul acesta, alături de invitații din România, vor participa trupe din Franţa, Spania, Cehia, Grecia, Peru, Chile, Olanda, Italia, China şi Singapore. Este a doua oară când teatrul Tăndărică participă în festivalul de la Istanbul.

Teatrul TandaricaFoto: Afis

Spectacolul "Candid", regizat de maestrul teatrului de animaţie Cristian Pepino, a adunat o serie de premii atât în ţară cât şi peste hotare şi este un spectacol modern, alert, plin de culoare şi ritm, folosind un limbaj amalgamat, lucru care dă o deosebită savoare şi care, pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, foloseşte tehnica proiecţiei digitale. Nuvela lui Voltaire este "citită" cu inventivitate şi umor de regizor, iar esenţa fiecărei întâmplări sintetizează de fapt ideile umaniste despre putere, libertate, iubire, război. Reprezentaţia va avea loc la Institutul Cultural Francez, sâmbătă, 12 mai a.c..

Ziua de vineri, 11 mai, este dedicată celor mici, la sediul ICR Istanbul trupa Teatrului Țăndărică prezentând numere muzicale din „Albă ca Zăpada”, spectacol la care au fost invitați elevii Școlii Generale Cihangir, aflată în apropierea institutului și copii din diaspora română.

În cadrul evenimentelor alternative desfășurate sub egida festivalului, în data de 8 mai 2012, reputatul teatrolog prof.dr. Carmen STANCIU (UNATC) va susţine la Universitatea de Arte Frumoase Mimar Sinan o prelegere intitulată ,,Magic, laic, estetic. Metamorfozele teatrului de păpuşi în România”, dând astfel ocazia studenților din domeniu să se familiarizeze cu evoluția teatrului românesc de păpuși – transmite ICR Istanbul.