Productie a Teatrului Municipal Targoviste, parte a proiectului Despre Romania numai de bine, spectacolul "Targoviste de jucarie" de Peca Stefan, regizat de catre Ana Margineanu, a fost selectat si va participa la editia 2012 a FEST-FDR Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, eveniment ce se va desfarura in perioada 05-13 mai 2012.

"Targoviste de jucarie" de Peca StefanFoto: Afis

"Targoviste de jucarie", programat in festival luni, 07 mai, la ora 17.00, la sediul Teatrului National Mihai Eminescu, vizeaza chiar orasul natal al dramaturgului Peca Stefan. Regia ii apartine Anei Margineanu, decorul este conceput de catre Mihai Pacurar, iar costumele au fost create de Cristina Milea. Spectacolul se bucura de colaborarea artistei video Cinty Ionescu si de ilustratia muzicala a lui Petru Margineanu. Miscarea scenica este realizata de catre Andreea Duta.

„Dintre toate provocarile, trebuie sa recunosc ca Targoviste a depasit orice am incercat pana acum. Orasul ne-a aparut atat de complex, atat de incarcat de legende, istorie, melancolie si frumusete incat am simtit si eu, si Stefan ca avem material pentru 10 spectacole, nu unul. Pana la urma am ales sa facem 18 spectacole micute (fiecare cu un titlu aparte), care sa se joace simultan in 6 spatii (5 de sine statatoare si unul mobil) oferind targovisteanului posibilitatea de a-si construi propriul traseu si prin asta propriul spectacol. O trupa de actori tineri, dinamici si extrem de inclinati spre joaca ne-a permis sa le si realizam, in timpul in care in mod normal am fi facut unul singur”. Ana Margineanu

Potrivit comunicatului Teatrului Municipal Targoviste, din distributia spectacolului fac parte actorii Virgil Aioanei, Laurentiu Banescu, Radu Campean, Toma Danila, Ilie Ghergu, Delia Lazar, Cosmina Lirca, Maria Nicola, Ana Maria Oglinda, Cristian Olaru, Katia Pascariu, Mircea Silaghi, Daniela Stinga, Stefan Stefanescu si Miruna Vaju.

La editia 2011 a FEST-FDR, premiul pentru cel mai bun spectacol pe text romanesc contemporan a fost acordat spectacolului “Rosia Montana – pe linie fizica si politica”, scris de Peca Stefan, Gianina Carbunariu si Andreea Valean.