Un muzeu al cercetasilor a fost inaugurat, sambata, in municipiul Sfantu Gheorghe. Initiativa apartine profesorului Gaal Sandor, presedintele filialei judetene a Uniunii Cercetasilor Maghiari din Romania, iar potrivit acestuia este primul muzeu de acest fel din tara. Muzeul reuneste obiecte mai vechi si mai noi legate de activitatea organizatiilor de tineret, de la cele de cercetasi din perioada cuprinsa intre cele doua razboaie mondiale, pana in ziua de azi, inclusiv din perioada comunista, cand existau soimii patriei, pionierii si organizatiile UTC. In muzeu pot fi vazute uniforme, embleme, insigne, steaguri, carti, fotografii si filme documentare despre epocile trecute.

"Nu e vorba de nostalgie, ci despre o anumita istorie cu bune si rele, pe care tinerii trebuie sa o stie", a declarat pentru Agerpres Gaal Sandor.

Profesorul din Sfantu Gheorghe, care coordoneaza de 22 de ani miscarea de cercetasi din judetul Covasna, spune ca aceasta are un rol educativ foarte important pentru tineri - formeaza caracterul, dezvolta aptitudini, consolideaza increderea in sine si spiritul de solidaritate, punand accent pe valorile morale si pe respectul fata de semeni si fata de natura.