Spectacolul 'Carolina şi poneiul' de Laurenţiu Budău, cu regia artistică şi adaptarea scenică semnate de Cornel Todea, va fi prezentat în premieră oficială de Teatrul 'Ion Creangă', la sala Rapsodia de pe Lipscani, duminică, 29 aprilie.

Premiera spectacolului 'Carolina şi poneiul' Foto: Teatrul Ion Creanga

Potrivit unui comunicat al Teatrului 'Ion Creangă', spectacolul spune povestea unui copil care are nevoie de afecţiune pentru a creşte fericit, iar întreaga acţiune se desfăşoară în lumea fantastică a circului Stromboli. Din această trupă face parte şi familia Carolinei, fetiţa care, deşi are 14 ani, arată ca la 6. Micuţa a încetat să mai crească pentru că nu mai simte atenţia părinţilor şi este copleşită de certurile acestora.

"O poveste cu o mamă, un tată şi un copil, o poveste în care părinţii, atât de absorbiţi de nenumăratele obligaţii ale zilei de azi, şi de nenumăratele nelinişti, privind ziua de mâine, nu mai găsesc energia şi timpul să arate copilului lor dragostea pe care i-o poartă; şi asta este o poveste, din păcate, prea des întâlnită. Am sperat că, punând în discuţie întâmplările Carolinei, vom convinge părinţii de nevoia imperioasă pe care o au copiii să simtă dragostea părinţilor, prin gesturi zilnice de afecţiune, de tandreţe. Gesturi la fel de necesare ca hrana, îmbrăcămintea, educaţia", declară regizorul Cornel Todea.

Piesa a câştigat, în anul 2010, la ediţia a IV-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii '100, 1.000, un milion de poveşti', premiul I şi şansa de a fi inclusă în repertoriul teatrului.

Din distribuţia spectacolului fac parte Ionuţ Ciocia, Ioana Ginghină, Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Ionuţ Antonie, Marius Nănău, Gabriel Coveşeanu, Cristian Boeriu, Eduard Petru Jighirgiu.

În cadrul evenimentului va avea loc şi premierea câştigătorilor concursului de desene pentru copii 'Desenează povestea primăverii', organizat de Teatrul 'Ion Creangă' în parteneriat cu Dragoni.ro. Cei cinci câştigători vor fi premiaţi pe scenă de simpaticele mascote Dragoni.ro.