Foto1 - Dana Popa

Foto1 - Dana Popa

Foto: ICR Londra

Expoziţia de fotografie "After the New Man" a artistei Dana Popa, un proiect de anvergură cu peste 40 de fotografii dedicate noii generaţii din România – tinerii născuţi după 1989, va fi vernisata pe 26 aprilie, la galeria Foto 8 din estul Londrei, binecunoscută pentru programul de calitate specializat pe fotografie documentară de artişti britanici şi internaţionali, care explorează teme de actualitate ale lumii contemporane.

Fotografiile Danei Popa sunt realizate în mediul urban şi surprind diverse aspecte din viaţa tinerilor în mijlocul unei societăţi în plină transformare, în care arhitectura şi valorile trecutului se suprapun cu noile libertăţi, modele şi ideologii ale lumii globale. Alături de acestea, artista expune fotografii şi obiecte din arhiva sa personală, ilustrative pentru tema prezentată.

Dana Popa a câştigat prestigiosul premiu britanic Jerwood Award pentru seria de fotografie not Natasha în 2007. Artista a expus la Noorderlicht Photofestival în Leeuwarden, la Musée de l'Elysée în Lausanne, Kiyosato Museum of Photographic Arts în Tokyo şi la Open Society Institute în New York. Fotografiile sale au fost publicate în numeroase reviste de specialitate precum Days Japan, Portfolio, British Journal of Photography, Vrij Nederland, 8 magazine şi Next Level. Seria not Natasha a fost publicată într-o carte de autor de Autograph ABP în 2009. Dana Popa a absolvit masterul în Fotografie Documentară şi Fotojurnalism la London College of Communication în 2006 şi de atunci trăieşte şi lucrează în Londra.

Foto2 - Dana Popa

Foto2 - Dana Popa

Foto: ICR Londra

Expoziţia este deschisă până pe 26 mai. În cadrul acesteia, pe 1 mai va avea loc o discuţie cu artista Dana Popa, iar pe 15 mai proiecţia filmului E pericoloso sporgersi de Nae Caranfil, informeaza ICR Londra.