Calin Dan semneaza expozitia 7 disparitii, la Galeria Anca Poterasu

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 24 aprilie 2012, 13:27 Actualitate | Cultură


Disparitia lui Tarkovsky
Foto: Galeria Anca Poterașu
Joi, 26 aprilie, de la orele 19:00 va avea loc la Galeria Anca Poterașu vernisajul expoziției 7 dispariții, semnată de artistul Călin Dan. "7 dispariţii este o recitire de sine, o punere la încercare a propriei arte, un gest al artistului la deplină maturitate, care îşi permite curajul de a se confrunta cu sine însuşi, de a se recapitula pentru a se auto-esenţializa şi pentru a putea crea mai departe", caracterizeaza expozitia poetul si eseistul Bogdan Ghiu.

Cunoscut în ipostaza de critic de artă și promotor al primelor evenimente de artă media autohtone, Călin Dan s-a remarcat ca artist din anul 1976, combinând cercetarea şi libera creativitate în proiecte ce reunesc teme politice şi sociale, cu aspecte din domeniul divertismentului şi al culturii populare.
Călin a ajuns la recunoaştere internaţională prin filmele sale din seria Arhitectura Emoţională, care analizează tensiunea subtilă şi continuă dintre oameni şi habitatul lor, precum şi interdependenţa acestor tensiuni cu alte forţe active în ţesătura urbană.

Membru fondator al Grupului subREAL (1990), Călin Dan a fost și este interesat de experimentul mediatic, de instalații foto și video, de acțiuni/performance și proiecte multimedia interactive.

„ (...) 7 dispariţii nu este un proiect nou, dar nici o auto-antologare, aşa cum ar putea să pară, ci un meta-arhi-proiect care recontextualizează elemente din proiecte anterioare, reasamblându-le pentru a le degaja supra-temele, ajutându-l în felul acesta pe artist să se descifreze pe sine însuşi pentru a se transforma la rândul său în istorie vie. 7 dispariţii este o recitire de sine, o punere la încercare a propriei arte, un gest al artistului la deplină maturitate, care îşi permite curajul de a se confrunta cu sine însuşi, de a se recapitula pentru a se auto-esenţializa şi pentru a putea crea mai departe. (...) ” (fragment extras din textul expoziției 7 dispariții, autor: Bogdan Ghiu)

Călin Dan (n.1955, Arad, România), trăieşte şi lucrează în Amsterdam.  Dintre participarile importante amintim:   Retrospectiva subREAL, MNAC(Ro, 2012),  Anturaju' și alte întâmplări , Muzeul de artă din Cluj (Ro, 2012), Festivaluri internaţionale de film:  Osnabrück, Oberhausen, Rotterdam, La Rochelle; Bienale artistice: Bienala de la Veneţia, Bienala de la Istanbul, Manifesta 1, Bienala de la Sydney , Bienala de artă contemporană din Praga; Muzee şi Galerii de artă din Europa, SUA şi Australia.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, expoziția va fi deschisa intre 26 aprilie-31 mai 2012,  avand urmatorul program de vizitare: miercuri-vineri: 15:00-20:00, sambata-duminica: 14:00-18:00, pentru programări: T: 0744.342.944


Citeste mai multe despre   
406 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version