In acest an Gala Premiilor UNITER implineste 20 de ani. Organizatorii vor marca acest moment aniversar prin editarea un catalog ce va cuprinde un traseu fotografic al celor două decenii ale Galei, cu toţi nominalizaţii şi premianţii.

Potrivit unui comunicat UNITER, catalogul, realizat în ediţie limitată, este unul de arhivă, 'un catalog remember despre un eveniment reper'.

Evocarea celor 20 de ani de activitate neîntreruptă continuă cu editarea Ziarului Galei, un supliment al cotidianului 'România Liberă', cu interviuri de la primii câştigători ai Galei, cu mesaje din partea câştigătorilor de peste ani, cu un memento de aur în imagini fotografice din arhiva de fotografie a Galei UNITER.

Gala Premiilor UNITER va avea loc luni, 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti evenimentul fiind transmis în direct, de la ora 21,00, pe TVR 1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro.

Cele două jurii ele ediţiei cu numărul 20 a Galei sunt compuse din criticii de teatru Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon, juriul de nominalizări, şi Puiu Antemir, scenograf, Jean Cazaban, critic de teatru, Mircea Morariu, critic de teatru, actriţa Rodica Negrea şi Ludmila Patlanjoglu, critic de teatru - juriul final, cel care va decide câştigătorii în seara Galei.