Tabloul 'După baie' pictat de Ştefan Luchian a fost vandut, miercuri seara, la preţul de 85.000 de euro la licitaţia de 'Art Nouveau, Romantism şi Biedermeier' organizată de Artmark în Capitală. Tabloul lui Luchian fusese estimat la suma cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro.

Stefan Luchian - Dupa baieFoto: Artmark

Lucrarea a fost vedeta celor şase licitaţii organizate de Artmark marţi şi miercuri, care au avut vânzări de peste 851.000 de euro.

In cadrul sesiunii de licitatii 'Art Nouveau, Romantism şi Biedermeier' au mai fost cumpărate la preţuri ridicate lucrările: 'Suflete slave' ('Crimă şi pedeapsă') de Nicolae Vermont, la 25.000 de euro, 'Pregătiri de bal' de Victor Schramm, la 9.500 de euro, 'Muza' de Nicolae Vermont şi 'În lumină' de Constantin Artachino, fiecare la 4.000 de euro.

Alte obiecte bine cotate in cadrul licitatiei au fost o fructieră din argint realizată de Paul Telge, bijutierul regelui Carol I, care a fost adjudecată la 7.500 de euro, şi un coşuleţ din argint decorat în manieră Ludovic al XVI-lea de provenienţă germană din secolul al XIX-lea, la 5.500 de euro.

De interes a fost si licitatia de "vinuri rare" care a atras aproape 19.500 de euro, printre cele mai bine vândute loturi s-au numărat o sticlă de Chateau Margaux 1er Grand Cru Classe Magnum din 2002 - unul din cele mai bune vinuri din lume în format mare, adjudecat la 900 de euro şi o sticlă de trei litri de Chateau Latour Pauillac 1er Grand Cru Classe Dublu Magnum din 1975 în cutie de lemn, la 1.490 euro.

In premiera, sesiunea Artmark de miercuri seara a gazduit o licitatie de obiecte militare 'Militaria şi Antichităţi', care a insumat vânzări de peste 73.000 de euro.

Artmark a mai organizat marţi alte trei licitaţii - '25 de capodopere din colecţii importante', 'Sculptură şi Mobilier de grădină' şi 'Postmodernism şi Contemporană', unde vedetă a fost lucrarea 'Debarcader pe Sena, dinspre Belleville' semnată de Theodor Pallady, care a fost adjudecată la suma de 48.000 de euro.

Următoarea licitaţie Artmark va avea loc pe 16 mai şi este intitulată 'Cabinetul de curiozităţi', informeaza Agerpres.