Actorul Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior, a fost inmormantat, marti, la cimitirul Bellu din Capitala, cu onoruri militare, in aplauzele a sute de colegi de breasla, prieteni si admiratori.Printre cei care au venit la slujba de inmormantare de la cimitirul Bellu s-au numarat actorii George Mihaita, George Ivascu, Sebastian Papaiani, Ion Haiduc, Marin Moraru, Virgil Iantu, Cornel Todea, Cristian Sofron, cantautorul Nicu Alifantis, prezentatorul TV Virgil Iantu si scriitorul si senatorul Radu F. Alexandru, potrivit Mediafax.

Ion Haiduc l-a descris pe Ion Lucian ca fiind "actorul cu cei mai multi spectatori", in timp ce Sebastian Papaiani a rememorat intalnirea cu maestrul, din tinerete. Papaiani a spus ca lui Ion Lucian ii placea sa construiasca si sa indrume tinerii. El a mai amintit de lupta lui Ion Lucian pentru a construi noul Teatru Excelsior din Bucuresti, dar si modul in care actorul a inspirat si a ajutat generatii intregi de artisti.

La inmormantare au participat peste 300 de persoane.

Mormantul lui Ion Lucian se afla pe Aleea Artistilor, alaturi de criptele unde se odihnesc Emil Hossu, Cristian Paturca si Tatiana Stepa.

Ion Lucian a incetat din viata sambata seara in jurul orei 20:00, la varsta de 87 de ani. Directorul Teatrului Excelsior era internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala in 11 martie, cu suspiciunea de bronhopneumonie si anemie.