De vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin, ca in fiecare an, sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului.

Olari , fierari , cioplitori , cojocari , cofetari , pielari , rudari , iconari , dar si tesatoare , impletitoare , incondeietoare aduc la Targul de Florii de la MTR : oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat.

La targ vizitatorii pot targui si de-ale gurii: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, halvita, miere de albine, ierburi de leac, palinca si vin sau mancaruri de post.

Prin Targ...

- demonstratii de incondeiat oua,

- atelier de legatorie cu Razvan Supuran,

- atelier de design pentru copii de 5-10 ani, realizat de Institutul IKEDOO,

- muzica pe tot parcursul targului – mesteri instrumentisti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarina, cimpoi si caval,

- teatru de animatie pentru copii – sambata, 7 aprilie, ora 12, la Clubul Țaranului, Trupa de teatru Tropaiele a MTR va prezenta piesa Pataniile lui Pacala.

Targul de Florii este deschis de vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul National al Taranului Roman.

Pret bilet: 6 lei, 3 lei (elevi, studenti, pensionari)

Floriile reprezinta din punct de vedere religios Intrarea Domnului in Ierusalim. Duminica Floriilor sau Floriile se sarbatoreste in ultima duminica dinaintea Pastelui. Ea serbeaza sfarsitul postului dar si reinvierea naturii.