Teatrul Metropolis si-a deschis portile pentru companiile independente de teatru marti, de Ziua Mondiala a Teatrului. Cu aceasta ocazie, Metropolis si Teatrul independent UNTEATRU au lansat programul cultural "Ziua independentilor la Teatrul Metropolis". In fiecare luna, pentru o zi, teatrul de pe strada Mihai Eminescu va gazdui spectacole independente si va prezenta noi productii alaturi de teatrele partenere. "Eu nu cred in aceasta despartire intre teatrul independent si teatrul de sistem. Acesti artisti merita ca bunurile lor, creatia lor, sa existe intr-un spatiu, intr-un sistem. Sunt oameni care au foarte mult talent, foarte multa creativitate, care merita sa aiba locul lor", a declarat pentru HotNews.ro George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

"Este un proiect dedicat tuturor iubitorilor de arta, de teatru. De multe ori, companiile independente de teatru nu au un spatiu unde sa joace. Sunt tineri talentati, sunt artisti care merita sa fie promovati si sa fie adusi in fata publicului. Tocmai de aici ideea de a naste un proiect care sa vina in sprijinul companiilor independente de teatru", spune si Monica Iancu, PR-ul Teatrului Metropolis.

  • "Ziua independentilor la Teatrul Metropolis" a debutat cu spectacolele "Autobahn", dupa Neil LaBute, si "Frumoasa calatorie a ursilor panda", de Matei Visniec, ambele produse de compania independenta UNTEATRU.
  • In curand, un reportaj video la spectacolul "Autobahn", pe HotNews.ro.