Duminica 1 aprilie, Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' va organiza mai multe evenimente, sub genericul 'Păcală se întoarce la Muzeul Satului. Pentru ca Pacala s-a nascut roman!'. Organizatorii il vor avea ca invitat de onoare pe actorul Sebastian Papaiani, cel care a dat viata celebrului personaj din folclorul românesc.

Potrivit programului in curtea muzeului vor rasuna muzica si voia buna. Vor avea loc concerte susţinute de cunoscutul ansamblu '10 Prăjini', tarafuri si fanfare, precum si solişti de muzică populară.

Din seria de manifestari nu va lipsi teatrul pentru cei mici, piesa "Fata babei si fata mosneagului" fiind prezentata de Teatrul Zurli. Scena din curtea muzeului va fi pe rand acaparata de programe artistice cu actori invitati, concursuri, farse, dansuri populare.

Cu acest prilej vor mai fi organizate licitaţii sui-generis, ateliere de creativitate pentru doritorii de croşetat, cusut, brodat, la care meşterii populari din diferite zone ale ţării vor fi, ca întotdeauna, dascăli iscusiţi.

Nu vor lipsi artisti si mesterii populari cu produse traditionale.