Două opere comice de mare succes pe scenele teatrelor lirice europene „La Cenerentola” (Cenusareasa) şi „Badaranii”, semnate de compozitori italieni şi montate la Opera Naţională Bucureşti în cadrul unor producţii moderne, constituie subiectul intalnirii organizata de Opera Nationala Bucuresti împreună cu Institutul Italian de Cultură «Vito Grasso», marti 27 martie, la ora 18,30.

Iubitorii muzicii clasice, dar şi cei curioşi să îi întâlnească pe o parte dintre cei care au pregătit şi care interpretează cele două spectacole sunt aşteptaţi la sediul institutului (situat în Aleea Alexandru, nr. 41 – zona Aviatorilor-Piaţa Victoriei). Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile, se arata in comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

„La Cenerentola” , una dintre creaţiile semnate de celebrul compozitor italian Gioacchino Rossini, spune povestea binecunoscută a fetei modeste care îşi găseşte prinţul la bal. Montarea modernă şi plină de momente comice a fost realizată de ONB în coproducţie cu Teatrul Naţional din Zagreb, Croaţia. Regia spectacolului este semnată de artistul austriac Peter Pawlik.

„Badaranii”, – după mult îndrăgita piesă de teatru scrisă de Carlo Goldoni, montată într-o distribuţie de aur a teatrului românesc în anii ‘50 – aparţine compozitorului italian Ermanno Wolf-Ferrari.

Savuroasa comedie veneţiană cu patru bărbaţi morocănoşi în război cu nevestele lor se bazează pe un libret scris în dialectul veneto, o curiozitate pentru orice iubitor sau cunoscător al limbii italiene. Decorul producţiei, care redă atmosfera Veneţiei în care se petrece acţiunea poveştii, este surpinzător realizat într-un bazin de apă care acoperă scena Opere Naţionale Bucureşti.

În cadrul conferinţei interactive din 27 martie, artiştii ONB se vor întâlni cu publicul, vor povesti momente din pregătirea celor două producţii, vor dezvălui aspecte inedite despre cele două creaţii, vor răspunde la întrebările publicului. Vor lua parte la eveniment: Cătălin Ionescu-Arbore – scenograf şi director general al ONB şi soliştii vocali Mihnea Lamatic, Antonela Bârnat şi Şerban Vasile.