Joi 15 martie 2012, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti se reia un spectacol care s-a jucat cu mare succes de public de-a lungul a două stagiuni si peste 50 de reprezentaţii. "Toti fiii mei", piesa care l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american şi a criticii, i-a adus autorului primul premiu Tony din cariera sa.

Victor RebengiucFoto: Teatrul National Bucuresti

Inspirată dintr-un fapt real preluat din paginile unui ziar, tulburător de actuala dramă americană aduce în prim plan povestea unui mare industriaş care a făcut avere imediat după cel de-al doilea război mondial, călcând peste cadavre din cauza unei pripite decizii.Deciziile din timpul războiului au consecinţe tragice, trei ani şi jumătate mai târziu, asupra întregii familii.

În casa Keller vina, culpabilizarea, durerea, moartea, regretul şi moralitatea unor alegeri sunt probleme la ordinea zilei. Eternul conflict între generaţii degenerează într-o discuţie gravă, despre averile suspect dobândite şi despre chinuitoare probleme de conştiinţă. 'Veritabil eveniment teatral', 'teatru de autentică trăire', spectacolul pus în scenă de Ion Caramitru 'este arhitecturat fără fisură, fluent, cu noduri dramatice ca la carte şi o ţinută intelectuală demnă de discuţia pe care o iniţiază', scrie critica de specialitate, 'iar actorii transmit în nuanţe fine trăirile contradictorii ale personajelor'. Din distribuţia spectacolului fac parte: Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragoş Stemate, Dorin Andone, Costina Ciuciulică, Irina Cojar, Vivian Alivizache-Victoria Dicu, Ioan Andrei-Ionescu, Gavril Pătru.

Toţi fiii mei revine la Teatrul Naţional la peste jumătate de secol de la prima sa montare în România, în 1948. Din echipa de atunci au făcut parte Aura Buzescu, în rolul lui Katty Keller şi Liviu Ciulei, care a semnat scenografia spectacolului. Toţi fiii mei, montare care face parte din proiectul TNB, Teatru universal contemporan, este o recuperare a unui important text din dramaturgia americană, aproape necunoscut publicului român şi, cu siguranţă, un spectacol de succes.

Primele spectacole din actuala stagiunie sunt programate consecutiv, în data de 15, respectiv 16 martie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.