Miercuri, 14 martie, la ora 19, se lanseaza la Clubul Taranului din Bucuresti Revista de Povestiri. Potrivit editorilor publicatiei, "Revista de Povestiri promoveaza literatura prietenoasa si lectura creativa, isi propune sa devina un spatiu al imaginatiei, al talentului literar liber si deschis spre interactiune, spre joc. Creatiile care te intampina aici spun o poveste, fie ca o fac prin genul povestirii, al poeziei, al imaginii sau in alt fel".

Coperta primul numar Revista de PovestiriFoto: Revista de Povestiri

Textele publicate in revista au cel mult trei pagini si sunt scrise in majoritatea lor de autori debutanti, dar si de autori cunoscuti si admirati. Revista de Povestiri vrea sa stimuleze scrisul, asa ca pune la dispozitie spatiu pentru povestiri primite de la cititori si da sansa celor care se potrivesc conceptului revistei sa devina colaboratori permanenti.

Revista va putea fi cumparata tiparita sau in versiune digitala. Va aparea lunar, din 15 martie, la pretul de 10 lei (formatul tiparit) si va fi distribuita la nivel national prin librariile Humanitas, Librarium, Anthony Frost, ceainaria Joie de vivre si cafenelele Cafeteca. In curand, reteaua de distributie se va largi. Versiunea digitala va fi disponibila doar pe www.elefant.ro si pe site-ul revistei.

"Revista de Povestiri este un proiect facut din pasiune. Nu e facut pentru bani, nu e facut din snobism, nu e facut dintr-un vis de marire al autorilor, e facut pentru ca meritam asa ceva. Un loc de joaca, in care sa cream lumi noi si sa ne bucuram unii de altii. Un numar critic de oameni a crezut in revista de la inceput, iar de atunci toate eforturile au mers spre materializare. Am vrut mult de tot sa existe. Si gata.

Pentru a pregati lansarea revistei, acum doua luni l-am delegat pe domnul Motanov sa se ocupe de recrutat oameni jucausi, iar impreuna ce ei sa faca antrenamente de imaginatie pe Facebook, de doua ori pe zi. In aceste doua luni, recrutii l-au indragit pe Motanov si au dovedit prin multimea de comentarii prin care au participat la antrenamente, ca intr-adevar exista acest chef de joaca si aceasta bucurie de a-ti folosi imaginatia. Si nu singur, ci impreuna cu alti oameni, pe care, de cele mai multe ori, nu-i cunosti. In acest context, recrutii s-au inteles surprinzator de bine, nu au fost rautaciosi, nu s-au certat, au colaborat si s-au apreciat", spun realizatorii revistei.