Opera Naţională Bucureşti realizeaza o noua transmisiune din marile teatre lirice ale lumii. De aceasta data este vorba de spectacolul de balet “Corsarul" montat de celebrul Teatru Bolşoi din Moscova care va fi difuzat duminică, 11 martie, de la ora 17.00, la Opera Naţională Bucureşti (Sala Studio). Iubitorii de balet pot viziona interpretarea stralucita a dansatorilor rusi, în direct, în condiţii HD.

Baletul "Corsarul"Foto: Opera Nationala Bucuresti

Teatrul Bolşoi din Moscova este unul dintre cele mai importante teatre lirice din lume. Sezonul 2011- 2012 a fost marcat de încheierea lucrărilor de renovare la clădirea istorică a Teatrului Bolşoi, care au durat şase ani. Gala de redeschidere a teatrului liric, eveniment extraordinar care a reunit celebri artişti lirici şi balerini (inclusiv soprana Angela Gheorghiu), a fost transmisă în direct în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti.

"Corsarul" (Adolphe Ch. Adam) este inspirat din poemul cu acelaşi nume scris de Lord Byron în 1814. Baletul a fost creat original pentru Opera din Paris, în 1856, de Joseph Mazilier. În 1858, Jules Perrot a prezentat versiunea sa a baletului, care l-a avut în distribuţie chiar pe cunoscutul coregraf Marius Petipa.

Din distribuţia spectacolului fac parte nume legendare ale baletului rus: Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staşkevici şi Viaceslav Lopatin.

Preţul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al institutiei http://tickets.operanb.ro/index.php.

Tot în luna martie, iubitorii teatrului liric vor mai putea urmări, în direct, spectacolul “Boema” (13 martie, ora 21:00) de pe scena Gran Teatre del Liceu (Barcelona) şi spectacolul de balet “Romeo şi Julieta” (22 martie, ora 21:30), de la Royal Opera House (Covent Garden - Londra), informeaza ONB.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.