Publicul iubitor de muzică are parte de un martisor muzical oferit de ansamblul "Five", marţi, 6 martie 2012, ora 19.00, la Studioul Alfred Alessandrescu al Radiodifuziunii Române. Ansamblul "Five" este un cvintet de suflatori alcătuit din Graţian Papară (flaut), Valentin Ghita (oboi), Adrian Duminică (clarinet), Gavril Gâscă (corn) – membri ai Orchestrei Naţionale Radio şi Gabriel Sava (fagot), membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. Cei cinci artisti au pregatit un recital alcatuit din lucrări atractive şi variate ca gen, compuse de A. Malcom, E. Grieg, W. A. Mozart, J. S. Bach, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, Johann şi Joseph Strauss, Cl. Debussy, S. Joplin, W. Josephs, A. Zecquinha, H. Mancini, G. Gershwin, E. Granados.

Intrarea publicului la concert este liberă, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Născut în anul 1977, Graţian Papară a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, urmând şi cursuri de master în cadrul aceleiaşi instituţii, precum şi la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii din Georgia – SUA. A mai urmat cursuri de măiestrie cu Heidi Intermuler, Pierre Yves Artaud, Enrico Cannata, M. Root şi Alex Murray. Între 1998-2002 a fost prim flautist al Orchestrei Filarmonicii din Giurgiu, iar din anul 2002 este solist instrumentist şi şef de partidă în cadrul Orchestrei Naţionale Radio. A mai colaborat cu orchestra simfonică a Festivalului din Tirol. A fost distins cu numeroase premii în cadrul competiţiilor naţionale, iar în anul 2007 a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional de Flaut din Volos – Grecia. A susţinut recitaluri atât în ţară cât şi în Bulgaria, Emiratele Arabe, China, Belgia, Olanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Grecia, Germania, Austria.

Valentin Ghita a urmat cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca (clasa prof. Aurel Marc) şi apoi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (clasa prof. Florin Ionoaia). De-a lungul timpului a mai urmat cursuri de măiestrie interpretativă cu Dorin Gliga, Francois Leleux, David Walter, Matthias Backer, Hans Elhorst, Emilia Ksánky, Tuomas Kaipainen şi Ingo Goritzki, iar în anul 2005 a susţinut un curs de măiestrie interpretativă la Mumbay – India. În prezent Valentin Ghita este doctorand în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A fost distins cu numeroase premii în cadrul Concursurilor Naţionale de specialitate şi a colaborat cu Filarmonica din Piteşti, Filarmonica Transilvania, Orchestra Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Orchestra Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. În prezent, Valentin Ghita este solist instrumentist în cadrul Orchestrei Naţionale Radio.

Născut în anul 1976, Adrian Duminică a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Ion Nedelciu. Şi-a continuat formarea muzicală urmând cursuri de Master la Universitatea de Muzică din Mannheim (prof. Anton Hollich). Activitatea sa artistică însumează concerte alături de Orchestra Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Kurpfaelzisches Kammerorchester – Germania, Philharmonisches Orchester Heilbronn – Germania şi Mannheimer Hochschulorchester – Germania. Între 1996-1998 a fost membru al Cvintetului Amphion, între 1998-2000 a activat în cadrul Cvintetului Naţional de Suflători Concordia şi în perioada 2002-2004 a fost membru al Octetului de Suflători al Facultăţii de Muzică din Mannhein.

Gabriel Sava a fost solist instrumentist în cadrul Orchestrei de Cameră Radio, iar din anul 2009 este solist instrumentist - şef de partidă al Orchestrei Naţionale Radio. A fost distins cu premii la Olimpiada Naţională de Muzică (Timişoara – 1993), Concursul Naţional de Suflători (Constanţa – 1994), Concursul Internaţional de Suflători (Braşov – 1995), Concursul Yamaha (Bucureşti - 1997), Concursul Internaţional Présence de l'Art à Travers le Monde (Bucureşti – 1999). A efectuat numeroase turnee în Franţa, Germania, Spania, Japonia, Anglia, Italia, Elveţia, Grecia, Bulgaria, etc.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Gabriel Sava a fost laureat de-a lungul timpului cu Premii I la Concursurile Naţionale organizate între 1991-1992, a primit Premiul al II-lea la Concursul Naţional (Bucureşti – 2004), iar în anul 2004 a fost distins cu Premiul I la Concursul Internaţional de la Braşov. În ţară a susţinut concerte şi recitaluri în Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Bacău, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Satu Mare, iar în străinătate în Germania, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Elveţia, Coreea de Sud, Japonia, Marea Britanie, Turcia, Portugalia, Singapore, etc. În prezent Gabriel Sava este prim fagotist în Orchestra Filarmonicii George Enescu, colaborând totodată cu Orchestra Virtuozii din Bucureşti şi Orchestra de Cameră Filarmonia; este membru al ansamblului de fagoturi Acolade şi al ansamblului Profil. Din anul 2007, Gabriel Sava este doctorand în cadrul Universităţii de Muzică Bucureşti.

Născut în anul 1970, Gavril Gâscă a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Iaşi unde a studiat cu prof. N. Mustaţă, continuându-şi apoi formarea muzicală la Academia de Muzică din Bucureşti (clasa prof. Nicolae Lipoczi). În Germania a fost invitat la Festivalul Muzical din Bayreuth, iar la Braşov a urmat un master – class alături de prof. I. Raţiu. A colaborat cu Orchestra Naţională din Liban, cu Opera Naţională Bucureşti, Teatrul de Operetă Ion Dacian, Filarmonica George Enescu - Bucureşti, Filarmonica Banatul din Timişoara, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, Filarmonicile din Piteşti, Braşov sau Sibiu. A realizat turnee alături de Orchestra Sinfonia Bucureşti şi este membru al Spirit Brass Ensemble, Arheus, Concertino, Hornopolis, Radio Horn Quartet. În prezent Gavril Gîscă este solist instrumentist în cadrul Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.