Gala premiilor Femeia Anului 2011, organizata de revista Avantaje, a premiat noua doamne din Romania pentru activitatile lor in domeniul drepturilor omului, al responsabilitatii sociale si al promovarii artei romanesti peste hotare. Printre premiante s-au numarat actrita Ada Condeescu, directoarea Freedom House Cristina Guseth sau Olga Cridland, presedinta asociatiei parintilor copiilor bolnavi de cancer.

Cele noua premii de excelenta ale editiei 2011 au fost:

  • Implicare si Responsabilitate Sociala – Amalia Enache, prezentatoare TV, pentru activitatea de reprezentare a organizatiei Hope and Home for Children Romania, lider mondial in inchiderea leaganelor de copii de trista amintire.
  • Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare – actrita Ada Condeescu, pentru profesionalismul si profunzimea interpretarii in filmele „Eu cand vreau sa fluier, fluier” si „Loverboy.
  • Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului – Olga Cridland, presedinta Asociatiei PAVEL, asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave.
  • Promovarea si Apararea Valorilor Democratiei – Cristina Guseth, directorul Freedom House Romania, pentru intreaga activitate de peste 20 de ani in slujba promovarii presei independente, a justitiei nepartinitoare si a bunelor practici in administratia publica, una dintre cele doua romance incluse in enciclopedia „1000 Peace Women across the Globe”.
  • Initiativa in Sprijinul Semenilor – la aceasta categoria au fost acordate 3 premii: Doricai Dan, presedinta Asociatiei Prader Willi din Romania, singurul Centru din tara destinat ingrijirii copiilor cu boli rare, Angelei Baciu, poeta si manager pentru proiecte culturale si educationale in orasul Galati si Aneimaria Schweitzer pentru activitatea de coordonare a Centrului clinic de Excelenta HIV si a crearii Laboratorului Mobil de Testare si Consiliere Gratuita pentru HIV si virusuri hepatitice B si C.
  • Consilierea mamelor aflate in situatii dificile de viata – Andreea Marin Banica, pentru proiectul „Scoala mamelor”, cel mai amplu proiect de consiliere si asistenta gratuita a mamelor aflate in dificultate.
  • Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii – Roxana Toganel, director de proiect al Asociatiei COLFASA, pentru implementarea in Romania a proiectului „Femeia conteaza”, care isi propune combaterea discriminarii pe piata muncii, prin promovarea incluziunii sociale a femeilor cu dizabilitati.