Reputata eseistã si specialistã în bioeticã Victoria Camps va purta un dialog cu filozoful si profesorul Vasile Morar, în cadrul unui eveniment organizat de Instituto Cervantes Bucuresti si Institutul Cultural Român. Sub numele "Eticã si democratie în Europa secolului XXI" vor fi dezbãtute teme precum trecutul si prezentul valorilor morale ale democratiei, coruptia politicã, educatia civicã, partidismul si interesul comun, viitorul statului bunãstãrii. Dezbaterea va avea loc luni, 27 februarie 2012, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, 38), se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Etica si democratie in Europa secolului XXIFoto: ICR

Victoria Camps este profesoarã de Filozofie la Universidad Autónoma de Barcelona, unde, în intervalul 1990 și 1993, a ocupat funcție de vicerector. În perioada 1993-1996 a fost senatoare independentã afiliatã Partidului Socialist. În prezent este președinta Fundației Víctor Grifols i Lucas (Barcelona) și vicepreședintã a Consiliului pentru Audiovizual din Catalunia. Printre volumele publicate se numãrã La imaginación ética (Imaginația eticã), Seix y Barral, Barcelona, 1983; Ariel, Barcelona, 1990, Ética, retórica y política (Eticã, retoricã, politicã), Alianza Universidad, Madrid, 1988, Virtudes públicas (Virtuți publice), Espasa Calpe, Madrid, 1990, El siglo de las mujeres (Secolul femeilor), Cátedra, Barcelona, 1998, Qué hay que enseñar a los hijos (Ce trebuie sã-i învãțãm pe copiii noștri?), Plaza y Janés, Barcelona, 2000, El gobierno de las emociones (Guvernul emoțiilor), Herder, Barcelona, 2011. I-au fost decernate Premiul Espasa pentru Eseu pentru cartea Virtudes públicas (Virtuți publice), în 1990, Premiul Josep Mª Lladó pentru libertatea de expresie (Barcelona, 1999), Premiul Meritul pentru Educație (Junta de Andalucía, (1999) și Premiul Internațional Menéndez Pelayo (2008).

Vasile Morar este profesor la Catedra de istoria filosofiei ºi filosofia culturii, Facultatea de Filosofie a Universitãþii din Bucureºti, fiind specializat în eticã, esteticã și filosofie moralã. Printre lucrãrile pe care le-a publicat se numãrã volumul Moralitãþi elementare (Editura Paideia, 2001; 2004; 2009), distins cu Premiul Academiei Române; Etica în afaceri ºi politicã (coordonator; Editura Universitãții din București, 2006). A fost distins cu Premiul „Simion Bãrnuțiu“ al Academiei Române pentru volumul colectiv Estetica (1983).

Accesul publicului este liber. Se asigurã traducere simultanã, informeaza comunicatul ICR.