Atelierphoton - Atelier de fotografie pe film si formate alternative

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 21 februarie 2012, 13:27 Actualitate | Cultură


Începând cu data de 18 martie, Asociaţia Culturală Control N propune tuturor celor pasionaţi sau interesaţi de fotografia pe film un atelier care le va oferi o experientă foto completă - de la constructia unui aparat foto până la developarea si fixarea pe hârtie fotografică a propriilor fotografii. Atelierphoton nu e doar o introducere în fotografie - e un traseu complet de la alegerea subiectului fotografiat si până la atârnarea pe sârma a fotografiilor participanţilor, proaspăt scoase din laborator.

Până la “era digitală” în care suntem cu toţii prinşi, au existat momente speciale în care procesul prin care fotografiile prindeau viaţă era unul fascinant, în laborator printre sticluţe de revelator şi fixator, unde momentele surprinse pe film prindeau contur pe hârtia fotografică. Astfel de momente reprezintă oferta de la  Atelierphoton.

Împreună cu fotograful si directorul de imagine Marius Iacob, participanţii vor descoperi ce e în spatele unei fotografii bune, trecând prin toate etapele obtinerii ei.

Potrivit organizatorilor, de-a lungul celor cinci săptămâni de curs, in cadrul unor activităti ce îmbină teoria fotografică generală (expunere, diafragmă, încadratură, compozitie, culoare etc.) cu lucrul practic, cursantii vor avea ocazia să descopere mijloacele tehnice si artistice prin care se obtine o fotografie bună. De la constructia unui aparat foto, până la developare si imprimare pe hârtie fotografică e un drum lung, pe care orice pasionat de fotografie trebuie să îl parcurgă practic.

Atelierphoton îsi  propune să aprofundeze studiul fotografiei si să îsi facă participantii părtasi la un proces ce îmbină creativitatea cu meticulozitatea. Participantii vor avea ocazia să îsi construiască propriul aparat foto, pentru a întelege mai bine principiile de bază ale fotografiei. În cadrul unor activităti practice, vor studia individual procesul developării, revelării si fixării unei fotografii imprimate pe film si copiate pe hârtie fotografică. 

Cu un accent puternic pe latura practică a fotografiei, atelierul contine si o parte teoretică, menită să explice notiunile generale în fotografie.

Participantilor li se vor asigura toate mijloacele tehnice si logistice pentru participarea la atelier - filme, hârtie fotografică, substante de laborator. Nu este necesară detinerea unui aparat foto.

Marius Iacob a absolvit sectia de imagine de film si televiziune din cadrul Universitătii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". În prezent este doctorand și asistent universitar la catedra de imagine a aceleiași facultăti.
Marius a semnat imaginea unor filme prezentate și premiate la festivaluri internaționale în Berlin, Locarno, Rotterdam, Sarajevo etc. În 2007 a înființat Atelierphoton, un proiect ce acordă o atenție deosebită educației în domeniul fotografiei, prin organizarea a numeroase sesiuni de training, tabere de creație și expozitii foto.

Atelierphoton se desfăşoară în perioada 18 martie – 15 aprilie 2012, având o sedinţă de curs pe săptămână, timp de 5 săptămâni. Numărul maxim de participanti la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 700 Ron, respectiv 600 Ron (pentru elevi si studenti).
Cei interesati se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 15 martie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, informeaza organizatorii cursului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

339 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by